C# Web.Config Sorunu
-
Hocalar herhangibir veritabanı bağlantısı yapcağım zaman ve connectionstringi web.config içerisinde tanıttığımda genel olarak
"Instance failure." hatasını alıyorum. ancak connectionstringi webconfig içinde değilde cs içersinde yazdığımda herhangibir problem yok.
webconfig----
<configuration>
<appSettings/>
<connectionStrings>
<add name ="con" connectionString="Data Source=PC\\SQLEXPRESS;Initial Catalog=App;Integrated Security=true;"/>
</connectionStrings>
<system.web>cs ------
string constr;
constr=ConfigurationManager.ConnectionStrings["con"].ConnectionString;
SqlConnection cn = new SqlConnection(constr);
hatayıda genel olarak aldığım yer her zaman cn.Open();
ama dediğim gibi webconfig içerisinde yazmadığım sürece hata yok. birde vs2010 ve sql server 2008 kullanıyorum
-
Data Source=myServerAddress;Initial Catalog=myDataBase;User Id=myUsername;Password=myPassword;bunu denermisin hocam
-
hocam authenticationda user id varda password yok zaten connectionstringi cs içerisinde yazdıgımda normal çalışıyorda. bu web.config de problem var onu anlamadım.
belki burda hata olabilir - >ConfigurationManager.ConnectionStrings["con"].ConnectionString;
yada web.configde artık.
-
cam sendeki sorunu tam olarak anlamadım ama trusted connection ı debug mode da çalıştıyorum ama localhostuma attığımda web config bende de hata veriyor o yüzden bende id ve pass ile sa kullanıcısını kullanarak işimi hallediyorum bu şekilde hata almıyorum
-
server nameinde sorun olduğu belli
<add name ="con" connectionString="Data Source=PC\SQLEXPRESS;Initial Catalog=App;Integrated Security=true;"/>
şöyle yapınca bağlanması lazım hacım
-
PC\SQLEXPRESS bunu sayfanın loadına yazdıgımda hata veriyordu :) ama web.configde vermedi :)
ama bunu PC\\SQLEXPRESS sayfanın loadında yazdıgımda hata vermiyo. webconfigde hata veriyo :)
nese rebuild edim makine çok ısındı heralde :D
-
:)
http://www.connectionstrings.com/ şöyle bir site var bir incele Bağlantı cümlelerinde sna uygun olan doğru yazılışını bulabilirsin .
Google da sorsan aynı cevabı verir :)
Birde webConfig te \\ kullanamazsın kod bölümünde *.cs de yani \\ doğru kullanımdır fakat web.config te \ şeklinde kullanman gerekli .
Sen bağlantı cümleni yukardaki adrese göre değiştir.
Kolay gelsin .