C# Webden Anlık Veri Çekme
-
Hocalar merhaba, ufak bir projem var resimdeki gibi bir panele sahibim.
Anlık olarak veri çekmem lazım. localhost'ta olmama rağmen cihaza çok fazla yük bindiğinde telefon konuşmaları kesilmeye başlıyor.
For döngüsü işe yaramıyor, yarasa da veri çekecek kadar beklemediği için donuyor. Timer kullanmayı düşünüyorum fakat her 5 yada 10 saniyede çalışması yerine anlık olarak verileri çekebileceğim yöntem varsa onu kullanayım. Örneği telefon geldiğinde Hook State = on konumundan off konumuna düşüyor. Regex ile bunları çekip sql'e kaydediyorum
-
sorun çok açık değil hocam,
verileri nasıl çekiyorsun ya da çekmek istiyorsun. ortada bir webbrowser mı var yoksa webrequest mi yapıyorsun yoksa kendi asp.net proje üzerinden mi gidiyorsun?
resimdeki yerden veri çekiyorsan güncelleme nasıl oluyor? sayfa refresh mi ediliyor yoksa ajax aracılığı ile asenkron olarak mı data geliyor?
bunları cevaplarsan yardımcı olmaya çalışırım.. hatta şimdi teamviewer verirsen bakabilirim
-
unbalanced bunu yazdı
sorun çok açık değil hocam,
verileri nasıl çekiyorsun ya da çekmek istiyorsun. ortada bir webbrowser mı var yoksa webrequest mi yapıyorsun yoksa kendi asp.net proje üzerinden mi gidiyorsun?
resimdeki yerden veri çekiyorsan güncelleme nasıl oluyor? sayfa refresh mi ediliyor yoksa ajax aracılığı ile asenkron olarak mı data geliyor?
bunları cevaplarsan yardımcı olmaya çalışırım.. hatta şimdi teamviewer verirsen bakabilirim
Unutmusum yazmayı hocam pardon, webclient ile çekiyorum, bu sayfa modemin sayfasi refresh edince geliyor veriler. baya dandik bi sistem modemin icinde ki çok sık refresh edince çöküyor
-
hocam değişimi anlayabilmek için elinde iki veri olması lazım, haliyle iki kere sorgu çekmen lazım :) yani bu çözüm değil..
webbrowser koysan acaba bu veriler kendisi değişmiyor mu? bizim eski modemde sanırım bu veriler belli sürelerlde refresh ediliyordu ama ajax falan yok direk f5 tarzı bir refreshti.. 5 saniyede bir kere yapıyordu..
-
unbalanced bunu yazdı
hocam değişimi anlayabilmek için elinde iki veri olması lazım, haliyle iki kere sorgu çekmen lazım :) yani bu çözüm değil..
webbrowser koysan acaba bu veriler kendisi değişmiyor mu? bizim eski modemde sanırım bu veriler belli sürelerlde refresh ediliyordu ama ajax falan yok direk f5 tarzı bir refreshti.. 5 saniyede bir kere yapıyordu..
malesef hocam odun gibi duruyor :) ajax destegi falan olsa iyi olurdu da yapicak bisey yok 5 sn timer koyayim en iyisi teşekkür ederim :)
-
şuan aklıma gelen bir şey olmadı pek hocam gelirse yazarım konuna, sen yine de yukarda tut konuyu yazar bazı arkadaşlar..
bu arada şimdi aklıma gelen şey neden webbrowser ya da webrequest ile uğraşıyorsun ki :)
verilerin hangileri gelebilir bilmiyorum ama telnet ile bu işi yapabilirsin hocam. çok eskiden telnet kullanarak modem restliyorduk bazı işler için.. O yüzden menüye v.s. erişebiliyorduk. Aynı şekilde sen de böyle yapabilirsin veri çekimi için, daha hızlı olabilir..
http://www.eroltemel.info.tr/?p=848
gibi gibi...
-
Hocam cihaz spa-3000 milattan kalma :D geçen firmware kurmaya çalıştım 50 çeşit şey yaptım telneti yok bağlanmadı biraz daha kafa yorarim olmadi timer reyiz el atar çok sağol yardımların için :)
-
telnet i desteklemiyormuş zaten hocam :)

http://bc.whirlpool.net.au/bc/hardware/?action=h_view&model_id=307
iyi geceler