C# Yardım
-
c# 'da kodla kontroller nasıl oluşturuluyor. buton ,listbox,label vb. bi yardımcı olabilirmisiniz... sevabına
-
O çok zırıltılı bir iş illa da yapıcam diyorsan. Form a toolbox dan ekle bir tane buton falan artık ne ekliceksen ekle.
form un kod tarafında bunların hepsini görebiliyorsun sanırım 6 veya 7 satırla ekliyebiliyordun bir tane buton u.
Anlamadıgım birkaç kod vardı kopyala yapıştır yapmıştım. kolay gelsin...
-
hypnos_'un dedigi gibi yap, en kısası o. da fantezi nedir ki :)
-
ya görsel programlama sınavı var hoca bu konuyu üstüne basa basa işlemiş malesef bende derste yoktum millete azcık yavşak not bulamadık uğraşıyok işte neyse sağolun
-
gecenin bu saatinde ne fantezim varsa, aynısını yapar yapar eklersin bişilerde hoca bunu ezber sormaz o bile unutur bişeyleri olayın mantıgını ögrenmek lazım
zamanında bizede göstermişti hocamızda sormamıstı :)
// button1
this.button1.Location = new System.Drawing.Point(80, 80);
this.button1.Name = "button1";
this.button1.Size = new System.Drawing.Size(75, 23);
this.button1.TabIndex = 0;
this.button1.Text = "button1";
this.button1.UseVisualStyleBackColor = true;
// yukarıdaki kodda buton u olusturdun ozelliklerini falan verdin de bir de bir de bunu forma eklemen lazım.
this.Controls.Add(this.button1); // bu şekilde de ekleyebilrsin ben bunları nasıl gordüm.
Proje olusturdum sonra bir buton ekledim. form a gelip sag tıklayıp view code dedim ordan InitializeComponent(); ın ustune gelip sag tık
Go To Definition diyince orda butun kodları gorebilirsin hepsine bole bakabilirsin neler gerekli falan diye umarım bu sefer memnun eder bu cevaP...
-
"c# custom control" diye ararsan bol örnek bulursun
-
Her controlun ismi belli zaten, var label = new Label(); vs gibi, ben bunlari en guzel yaratmayi Form designer classindanogneriyorum. Formun arayuz ve kod kismindan baska bir de belki gormussundur partial class icinde, arayuzun yaratildigi class var, hatta form actiginda default constructor icine InitializeComponents() diye bir fonksiyon cagrisi gorursun, iste bu fonksiyon, ekranda grodugun herseyi ekrana cizer. Sag tikla bu fonksiyonun ustune ve go to definiton/implementation de ve gercek anlamda ogren nasil yaratiliyor componentler :)