C# Yardım
-
merhaba arkadaşlar. Seri porttan veri okuma ve yazma işlemi yapan bir program yaptım. Fakat bir sorunum var. Eğer bilgisayara herhangi bir rs232 takılı değilse veya veri okuma işlemi yaparken seri porttan herhangi bir veri gelmezse program hata veriyor. Aslında kitlenip kalıyor. Görev yöneticisinden kapatmam gerekiyor. Bunu nasıl önleyebilirim?? Böyle bir hata olduğunda programın kapanmasını istemiyorum . Yardımcı olursanız sevinirim...
-
Framework ile alakalı olabilir,cok önceleri buna benzer konuyu tartısmıslardı bi forumda
Seri Port tool kullanman gerek sanırım,Windows Std Serial Comm Lib paketi vardı,bi dene istersen öyle compile et
-
yapman gereken basit bir Exception Handling.C# ta Try Catch ve Final dediğimiz 3 blocklu bir hata yakalama sistemi var.Aratırsan çok güzel kaynaklar ve dökümanlar bulabilirsin.Basitçe hata gelebilceğini düşündüğün kodu try { } bloğunun içine al ve hata olursada Catch(Exception e){ } bloğunun içinde hata için yapağın logic i yaz.En basit ve temeli bu :)
Yahu bunları geçtim tarihin en iyi kitap paylaşımını yaptım :)
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=89422 adresine girip C# la ilgili kitaplari indirip içindeki bölümlerden "Excetion Handling" kısımlarına bakarsan çok iyi olur.
-
hocam eyvallah zaten senin kitaplarından çalışıyorum da yeniş başladığım için böyle bir sorunda hangi konuya bakmam gerekiyor tam olarak bilemiyorum. Eyvallah bakıyorum hemen.