C# Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zula
    zula's avatar
    Erkek
    merhaba arkadaşlar. Seri porttan veri okuma ve yazma işlemi yapan bir program yaptım. Fakat bir sorunum var. Eğer bilgisayara herhangi bir rs232 takılı değilse veya veri okuma işlemi yaparken seri porttan herhangi bir veri gelmezse program hata veriyor. Aslında kitlenip kalıyor. Görev yöneticisinden kapatmam gerekiyor. Bunu nasıl önleyebilirim?? Böyle bir hata olduğunda programın kapanmasını istemiyorum . Yardımcı olursanız sevinirim...

Dünyada "10" çeşit insan vardır; binary saymayı bilenler ve bilmeyenler..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Framework ile alakalı olabilir,cok önceleri buna benzer konuyu tartısmıslardı bi forumda

Seri Port tool kullanman gerek sanırım,Windows Std Serial Comm Lib paketi vardı,bi dene istersen öyle compile et

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

yapman gereken basit bir Exception Handling.C#  ta Try Catch ve Final dediğimiz 3 blocklu bir hata yakalama sistemi var.Aratırsan çok güzel kaynaklar ve dökümanlar bulabilirsin.Basitçe hata gelebilceğini düşündüğün kodu try {   }    bloğunun içine  al  ve hata olursada   Catch(Exception e){   }  bloğunun içinde hata için yapağın logic i yaz.En basit ve temeli bu :) 

Yahu bunları geçtim tarihin en iyi kitap paylaşımını yaptım :)

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=89422    adresine girip  C#  la ilgili kitaplari indirip içindeki bölümlerden  "Excetion Handling" kısımlarına bakarsan çok iyi olur. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zula
    zula's avatar
    Erkek
    hocam eyvallah zaten senin kitaplarından çalışıyorum da yeniş başladığım için böyle bir sorunda hangi konuya bakmam gerekiyor tam olarak bilemiyorum. Eyvallah bakıyorum hemen.

Dünyada "10" çeşit insan vardır; binary saymayı bilenler ve bilmeyenler..
Toplam Hit: 1574 Toplam Mesaj: 4