CAD Programları İçin Grafik Tablet Veya 3D Fare
-
Arkadaşlar aktif ve üsrekli olarak autocad ve idecad statik + mimari kullanıyorum. Aklıma kolaylık olabilir düşüncesi ile grafik tablet geldi. Bu konuda bilgisi olan varmı ? bu programlarda grafik tablet veya 3d fare kullanılır mı tecrübesi olan var mı?
Saygılar
Mürit
seadog
-
takipteyim
-
Wacom ürünleri kullandım. İntuos filan ama ince işçilik gerektiren el çizimi küçük kalem izleri bırakırken mükemmel. Zbrush gibi baskı algılaması gerektiren isler için mecburi zaten.AutoCAD için ekransiz tabletler kullanışlı ekranli modellerde elinden noktayı seçmek zor oluyor. Fakat şuanda benim de kullandığım AutoCAD için akilli bloklar hazırlamak kısa yolları komutları özelleştirmek mantıklı ve hız ayarlı bir oyun mouse yeterli. Tabletlerde komutları yazmak işkence oluyor.
-
Konuyla alakası yok lakin , bir an ilk uye olduğum yıllar aklıma geldi nick i gorunce :)
Saygılar ve sevgiler :)
-
omerfurkan1098 bunu yazdı
Wacom ürünleri kullandım. İntuos filan ama ince işçilik gerektiren el çizimi küçük kalem izleri bırakırken mükemmel. Zbrush gibi baskı algılaması gerektiren isler için mecburi zaten.AutoCAD için ekransiz tabletler kullanışlı ekranli modellerde elinden noktayı seçmek zor oluyor. Fakat şuanda benim de kullandığım AutoCAD için akilli bloklar hazırlamak kısa yolları komutları özelleştirmek mantıklı ve hız ayarlı bir oyun mouse yeterli. Tabletlerde komutları yazmak işkence oluyor.
Hocam klavye + tablet olarak kullanım düşünüyorum. Komutlar vs. klayve ile tablet den sadece çizgi vs çizmek için.
@Roark Hocam saygılar :)
seadog tarafından 28/Oca/17 09:22 tarihinde düzenlenmiştir -
bende ucuz yollu space navigator arıyorum
3dconnexion nunkiler pahalı
çinsiteleri aradım durdum ama bulamadım
-
Arkadaşlar bilgisi olan yok mu ?
-
up konu açmaya üşendim