folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder Cad/Cam Mac-Masaüstü-Dizüstü Üçlemi

Cad/Cam Mac-Masaüstü-Dizüstü Üçlemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Yaklaşık 15 gün içerisinde Cad/Cam tasarımı için bir bilgisayar toplayım diyorum. Aklıma takılan bir çok soru var. Alternatifleri yazayım en fiyat/performans odaklıları bu işin içerisindeki arkadaşlar tavsiye ederse sevinirim.

Öncelikle yazı çok uzun kafa karıştırıcı olabilir gecenin köründe imla vs'de yok editlerim. 

Nette bazı cevaplar olsada her kafadan ayrı ses çıkıyor ve direk özelleştirip sormadığımızda marka fanatizmine takılıyoruz.

Bilgisayarın Kullanım Alanı: En az 2 sene upgrade yapmadan (mümkünse 4)

1- Autocad, Catia, Solidworks, Photoshop

2- Oyun ve Multimedya (Oyun konusunda 2 sene içerisindeki oyunları en azından gölgeleri vs biraz kısarakda olsa (full hd çözünürlükte) en yüksek detaylarda oynatması, Dizi-Film, Eğitim dökümanları vs standart yani) 

Önceliğim birinci madde olacak. Durumlarıda açıklayayım. 

A: Macbook almak. 

Araştırmalarım sonucu en mantıksız baktığım seçenek ne kadar çizim için maaaaaaaaaac diye bağırılsada müh. bir arkadaşın beni aydınlatmasına göre solid autocad vs gibi programların mac sürümleri mevcut değilmiş. Müh. uygulamaları için değil daha çok grafik tasarım ve stüdyo işleri için iyidir dedi.

Maliyet 3000,3500

B: http://i.hizliresim.com/pv47Wm.jpg  Bu konfigrasyonda bir masaüstü toplamak.

Konfigrasyonun çok iyi olduğunu düşünüyorum. Uzun zamandır bilgisayar işlerinden uzağım öneriniz varsa alırım değişim açısından . Fotoğrafta pahalı gözükebilir ama bu bilgisayarı 3200 3500 arasına mal ederim gibi daha ucuzda olabilir vatan indirimi yok su anda fıyatlar ucuk ayrıca bazı parcaları az kullanılmıs ıkıncı el almayı severım. 

B.2: Aynı konfigrasyonun GTX780 olanı, burda asıl sormak ıstedıgım soru var işte. Sli'dan autocad ve solid renderlarında daha mı iyi sonuç alınır? Zaten bunun cevabı evetse 1. konfig daha uygun oluyor çünkü 760 sli 780e biraz takıyor. Optimizasyon sorunları korkutuyor beni birtek.

B.1: Yeterliyse 1. konfig tek 760 olan yada R9 280x olan versiyonu.

B.3 : Quadro serisi aynı fiyat aralığına gelecek bir ekran kartı ile konfigrasyon. Bu durumda oyunlarda patates olucam sanırım Quadro k6000 oyunlarda akıyor ama o kadar param yok su anda. Birde Quadro kart aynı fıyatagelen sıstemdekı konfigden dahamı ıyı sonuc verıcek, verıcekse ne kadar? Arada oyun kısmını cope atmaya degecek kadar mı?

C : Masraf yapma, boş gazlara gelme Elindeki Gt540m + i5 işlemcili notebooğa ssd+7200 rpm disk çak rami 8 yada 16ya yükselt ve 1. konfigdeki monitöre bağla yeterli olur diyorsanız bu seçenek var.

C.2 : Elindeki notebooku elden çıkar üstüne 1500 2000 ekle Monster abra a5 veya Msi ge60 gibi notebooklardan edinip C versiyonu uygula.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Okuduysanız bile sağolun :D

www.kriptopedi.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

B yada C2 

bu daha çok senin mobil olup olmayacagın ile alakalı , masa üstü her türlü eline verecektir . macbook ise uygulama geliştirmiyorsan stüdyo yapmıyorsan 

sana da gerekli değil senin de çözdüğün gibi. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

B yada C2 

bu daha çok senin mobil olup olmayacagın ile alakalı , masa üstü her türlü eline verecektir . macbook ise uygulama geliştirmiyorsan stüdyo yapmıyorsan 

sana da gerekli değil senin de çözdüğün gibi. 

Mobil olmayı biraz açar mısın hocam örnek olarak mesela. Yani mantığını anladım olayın ama daha önce bu işlerle uğraşmadığım için fikir eksikliği var olayı canlandıramıyorum yani mobil mi daha rahat ederim yada eve mi kapanırım çözemedim tam.

C2'dede 2000 vermişken 3000 3200 veriyim elimdeki notebookta yanımda kalır hem mobil hem diğer türlü çalışırım diye geliyor aklıma.

Aylar önce bu tarz bir konuda şeyh naparsan yap masaüstü performansını alamayıp takılmalarla karşılaşıcaksın o yüzden notebooku okulda masaüstünü evde kullan tarzında birşey solemişti tam hatırlamıyorum.

Uzakmasaüstü filan bahsetmiştide konuyu arattım bulamadım onu hortlatıcaktım

Bu arada teşekkür ederim cevap için

www.kriptopedi.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Monster notebook, quadro k5000m ekran kartıyla kullanıyorum.

BF4 30-40fps,

Farcry3 40-50fps,

Cad programlarında uçuyor zaten.

Cad ve oyun olayını, kamyon ve araba gibi düşünün. Oyun için almak istediğiniz bir yol var, cad için de taşımanız gereken bir yük var.

Cad için kamyon, oyun için binek araç gerekir bu durumda.

Ancak mobil ws alırsan, kamyonet tarzı birşey almış olursun.

Desktop ws kadar perf. vermez ama işini görür, oyunu da oynatıverir.

Bunların hepsini yapacağın iş belirliyor, önceden 200 parçalık makine çizerdim gtx 680m iş görürdü, şimdi 1000 parçalık çiziyorum quadro k5000m iş görüyor. Yarın 5000 parçalık hat çizecek olursam desktop quadro 5000'e geçmem gerekir.

Öğrenci işi 30-40 parça çiziyorsanız gt620m bile problem çıkartmaz.

Toplam Hit: 790 Toplam Mesaj: 4