Cahit Arf "Matematik Dahisi"
-
1910 yılında Selanik'te doğan Cahit Arf, Ecole Normale Superieure'de yüksek öğrenimini tamamladı (1932). Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmeni, İstanbul Üniversitesi'nde Fen fakültesinde doçent adayı olarak çalıştı. Göttingen Üniversitesi'nde (Almanya) doktorasını yaptı (1938). 1939'dan itibaren İstanbul'da Fen fakültesi matematik kısmındaki görevine devam etti. 1943'te profesör, 1955'te de ordinaryus profesör oldu. 1948 yılında İnönü Ödülünü kazandı. Bu arada Mainz akademisi muhabir üyeliğine seçildi. 1962'de emekliye ayrıldıktan sonra bir yıl Robert Koleji'nde öğretmenlik yaptı. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu bilim kolu başkanlığına seçlidi (1964). Princeton'da, Institude for Advanced Study'de araştırmalar yaptı (1964-1966). California Üniversitesi'nde ve Berkeley'de misafir öğretim üyesi olarak bulundu (1966-1967). Amerika'dan dönüşte Orta Doğu Teknik Üniversitesi matematik bölümü öğretim üyesi oldu (1967). Cebir ve sayılar teorisi ile elastise teorisi alanlarında başarılı çalışmalar yapan Arf, yirmiden fazla orjinal yayında bulundu .......................................................................................................................
Bu yazı ilk once cahit arf tanımayan arkadaşlarımız için bir yerden alıntı yapıldı.
ASIL SORACAĞIM CAHİT ARF TEOREMLERİNİ ARAŞTIRIYORUM
nasıl bır mantık yuruttuğunu o teoremleri nasıl bulduğunu bende araştırmak ıstıyorum benım yapay zekaya bıraz duşkuynluğum var santraçta dabu boyle mesela bırıyle nette konuştuğum zaman karşı kişinin nasıl bır tavır ızledığını onu nasıl mat ederım dıye her zaman duşunurum ; yazılarımı ona gore yazarım ne bileyim bunu boyle yazıyorum ki lütfen yanlış anlaşılmasın yani kendimi burda öne çıkarmak istemiyorum bu tip arkadaşlar arıyorum ben ve benim gibi olan nıce arkadaşlarım var kendi görüşlerinizi yazarsanız sevinirim ayrıca benim için
"Hasse-Arf Teoremi" bulursanız sevınecem googleden aratıyorum hep cahit arf anınsına yok ne bıleyım kendı sıtelerinin hıttını artırmak için saçma sapan şeyler yazıyorla anlıycağınız bulamadım daha...
saygılarımı ıletıyorum...
-
Ayrıca arkadaşlar konuyla az bi ilgisi var barettamazın "msnde kız soymak istermisiniz " başlığınada bır sıteye gırıyorsunuz kızla konuştuğunuzu zannedıyorsunuz aslında konuşan kişi bottur dikkat edersenız botta komut verıyorsunuz verdığınız anda videoo hareket edıyor ederkende hafif goruntu kaybı oluyyoo aslında alice yakın bır program geliştirmişler yanı vıdeo yu yazıları bır programda birleştirip yayın yapıyorlar yanı hepsı duzmece onuda soylım ayrıca alice dunyanın en ıyı bot programı secıldı aliceyle konuştuğunuz da bir insanla mı konuşuyorsunuz diye bır an tereddutte kalıyorsunuz ayrıca unvanı butun dunyaya duyulmuş bvır program test edılmış bır tur bot dıye bılırım...
-
Bu alice'in link'i ne merak ettim gerçi çok alakasız ama...:)
-

YEMİNET

-
Ne yemin edeyim soyle edeyım....
-
onun bilmem ne trigonometri halkaları die bir teorisi olucaktı.... ulan abidik gubidik herifleri biliriz en türklerin çıkardıgı en iyi matematikciyi bilmeyizx iyi mi
-
"msnde kız soymak istermisiniz " Bunu diyorum canlı sananda mı var

-
Arkadaşlar boş bildiğiniz işleri bırakın araştırmacı olun bir şeyler öğrenmeye bakın yok o soyunacakta beklıyelım bunlar boş iş vaz geçin
Ben en başta bir yazı yazdım bunun cevabını alamadım varsa aranızda boyle kişiler konuşsun tanışalım bakalım IQ öğrenelim..
lütfen boş yazılar yamıyalım ılımlı davranalım neyse siz yazın nasıl bir düşüncenız var onu oğrenelım..
saygılar..
-
hoca sandman sen ne ayaksin yaf, her olayda bi adamin bilgisi mi olur ? calisip mi geliyon a.q. ?
-
Musket bunu yazdı:
hoca sandman sen ne ayaksin yaf, her olayda bi adamin bilgisi mi olur ? calisip mi geliyon a.q. ?
puhahhaha la musket +1111 -
Arkadaşım o kadar ileri düzeyde birşeyle uğraşmak istiyorsun ki,
bunun için senin Matematik ve bilgisayar eğitimi alman lazım... Sen Bilgi
Üniversitesi Matematik veya Bilgisayar Bölümü'ne kaydol en iyisi... Matematik
Bölümü'nde Masatoshi Gündüz İkeda'nın oğlu da öğretmen hem... href="http://www.math.metu.edu.tr/cahitarf/">Cahir Arf Masatoshi Gündüz İkeda