Calculate Alan

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azalet
    azalet's avatar
    Erkek

slm arkadaslar, c# veri tabanında birbiri ile ilişkili 3 tablo var 1.si müşteriler, 2.si ürün, 3.su işlem tablosudur. işlemler tablosuna formdan veri girdiğimde veya 3. tabloyu listelettiğimde diğer tablolar ile no alanları ilişkili oldğundan müşteri no ile urun nosunu gösteryor ben isimleri göstersin istiyorum ama yapamadım nasıl yapıcaz? 

bu konuyu delphide calculate field özelliği ile yapabiliyorduk basitce c# nasıl olucak bilmiyorum:S

yardımlarınız için çok teşekür ederim...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek

inner joinle yapılabilir sanırımveri tabanı ne ??

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azalet
    azalet's avatar
    Erkek

inner joinle tablo birleştirmesi oluyor benim isteğim farklı veri tabanım sql

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

veriyi çektiğin t-sql cümleciğinde inner join yapacaksın mesela

select im.*,M.Ad,M.Soyad,U.Ad from islem im

inner join Musteri M on im.MusteriNo=M.No

inner join Urunler U on im.UrunNo=U.Ad

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azalet
    azalet's avatar
    Erkek

arlkadasım cvp için teşekür ederim ama ben kod ile bağlantı filan yapmadım Data Source bileşenini ekleyerek yaptım nasıl olucak?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

azalet bunu yazdı:
    -----------------------------

arlkadasım cvp için teşekür ederim ama ben kod ile bağlantı filan yapmadım Data Source bileşenini ekleyerek yaptım nasıl olucak?

-----------------------------

datasource'da tsql cümleciği yazabiliyorsun elinle, web de yaptıysan direk html tarafında gözüküyor tsql cümleciği,orayı editleyebilirsin hocam

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
Toplam Hit: 1424 Toplam Mesaj: 6