Calinti Esya İhbari Yapmak
-
Hocalar bir sorum olacak bir esya adina calinti ihbari yapcam bunu yapabilmem icin hukuki kosullar nedir mesela ilk olarak o esyanin sahibi olmam gerekirmi esyanin faturasi var ama babamin adina kesilmis benim ihbarda bulunma hakkim varmi veya bulunsam o esya banami teslim edilir babama mi baska kosullar var mi
-
faturası kimin adınaysa o gidip teslim alabilir.
faturası yoksa gerekli delil sunulduktan sonra teslim alınır.
eşya sahibi olmayan ihbar edebilir. mağdurun oğlu olduğunu söylenir. eğer bir ibnelik yoksa ve çok değerli birşey değilse kişinin oğlunada teslim edilmesine sorun olmaz.
-
Babanın öncelikli şikayette bulunması gerekir. Sen de onun yanında şikayetçi olabilirsin eşyayı sen kullanıyorsan. Fatura şart ama şikayet ettiğin sırada sizde olacak.
-
zalimadam bunu yazdı
faturası kimin adınaysa o gidip teslim alabilir.
faturası yoksa gerekli delil sunulduktan sonra teslim alınır.
eşya sahibi olmayan ihbar edebilir. mağdurun oğlu olduğunu söylenir. eğer bir ibnelik yoksa ve çok değerli birşey değilse kişinin oğlunada teslim edilmesine sorun olmaz.
Hocam esya 1500 tl lik bilgisayar kasasi kullanici benim fatura elimde sonuc olarak babami hic karistirmadan cozulur mu
-
Soyle cozulmez esya satin alindiysa 3. Kisi masum oluyor ve bir islem yapilamiyor. Ben basimiza bu sekilde geldi olay diye oyle biliyorum. Ama umarim alabiliyorsundur
-
Hocam tam mevzuyu yazarsan yardımcı olabilirim.
-
Hocam ihbar ve şikayet farklı şeyler... Herkes ihbarda bulunabilir ama sadece suçtan zarar gören şikayetçi olabilir (İstisnalar hariç, magdur özürlü vb.)