folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Çalışan Programdaki Butondan Harici Exe Çalıştırma.

Çalışan Programdaki Butondan Harici Exe Çalıştırma.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Akınsofta ait hızlı satış ekranında yazar kasanın para çekmecesini açmak istiyorum bu işlemi nasıl yapcağımı akınsoftta kimse bilmiyor. benim öğrenmek istediğim konu su programda bi butona bastıgımda bat dosyasını nasıl çalıştırtabilirim.

delimiyim ben?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aress
    Aress's avatar
    Erkek

sadece akınsoft yetmez yazar kasanında programlaması gerekir 

akınsoft haricindeki yazılımlar kullanbilirsin :) onlar yazarkasa ile sistematik çalışır

Aress tarafından 10/Ağu/15 14:08 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

biraz alt seviye programlamaya girmen gerekiyor. pinvoke.net de bulabilirsin detayları.. 

sırasıyla önce uygulamayı bulman gerek sonra uyulamanın penceresini bulman gerek bu da sana bir handle/hwnd numarası dönderiyor (findwindow.. gibi bi şeyle başlıyor bu api)

daha sonra formun handle ını kullanaral kontrolleri alabilirsin ve buradan da hangi butonu istiyorsan onun handle ını bulman lazım. her adım için farklı bi api kullanıyorsun. telde olduğum için pek yazamıyorum.

neyse butonun handle numarasını bulduktan sonra kontrol etme şansın var. caption okuma yapılıyor da hiç click eventine hook atmadım.

yardımcı olması açısından spy++ i kullanaraj direk butonun handle numarasını alabilirsin, ve click e hook atmayı denersin, yanlız unutma bu handle numaraları değişiyor her uygulamayı kapatıp açtığında, çünkü bellek ile ilgili bir şey.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

Hemen hemen tüm programlama dillerinde vardır söylediğin, shell komutu çalıştırma. Mesela C de system fonksiyonu gibi.

O da olmadı ShellExecute ve onun tarzı birsürü WinAPI mevcut.

C#, Java falansa Process/Runtime sınıflarını araştır.

Eğer başka bir programdaki butona basıldığında bunu yapmak istiyorsan, bu soruyu sorduğuna göre yapamazsın muhtemelen ama yine de söylemek gerekirse program native Windows GUI kullanıyorsa WM_COMMAND hook deneyebilirsin.

Akınsoft kendisi istese çok rahat yapar senin derlenmiş exe üzerinden bunu yapman çok daha zor. Üsttekine alternatif birsürü yöntem var ama hep kasış ne yazik ki :P

The king is bleeding.