Çanakkale Ziyareti
-
Selam hocalar, bu yaz çocuklarla Çanakkale Şehitlerimizi ziyaret etmek istiyoruz. Daha önce kendim gittim ama hem çok oldu hem de topluca otobüslerle gittiğimiz için, bireysel olarak nasıl olur bilmiyorum.
Ziyaret için tur düşünüyorum ama hangi tur firması olur bilmiyorum, internette doğru düzgün bişey bulamadım.
Konaklama hakkında da fikrim yok otel veya öğretmen evleri tarzı yerler olur ama nerede kalınır vs emin olamadım. Bu konuda fikir ve önerilerinize ihtiyacım var.
-
Çanakkale Tur Rehberi5.0(145) · Sightseeing tour agency3+ years in business · Çanakkale Merkez/Çanakkale, TürkiyeOpen 24 hours · +90 536 391 65 07Onsite services·
Online appointments Website--Hoca, en dogrusu bu tip yerleri bilen esliginde gezmek.
Adamlarin 145 oy ile 5 yildizi var, ara konus istersen. -
Granikos turizm var merkezde, arkadaşım olur. Özelden atayım numarasını, yardımcı olur size.
-
bir günde şehitliklerin tamamını dolaşman mümkün değil. turlar seni tavuk gibi dolaştırır bir şey anlamazsın. kaç kişisiniz bütçeniz ne neye allerjiniz var denize de girecek misiniz? kaç gününüz var? tatil, dinlenme, tarihi gezi yüzde kaç olarak oranlarsın mesela %10 dinlenme %40 deniz %50 tarih gibi... buna göre bir rut çıkarabiliriz sana bölgede tanıdık çok.
-
@Antikky hocanın attığı yerle gittik tura. @biri hocam da sağolsun bir yer önerdi ama hem fiyatı bi tık üstteydi hemde öncesinde diğer yerle görüştüğümüz için caymak istemedik çünkü çok ilgililerdi.
Gitmek isteyenlere şunları söyleyebilirim,
1 - bu memlekette yaşayan herkes en az bir kere ziyaret etmeli, örneğin bir hac gibi farz olmasa da bence bir borç, mutlaka ödenmeli.
2 - biz iki gün kalacaktık ama hem tuttuğum otel çocuk yatağı için yan çizdi, hem de oda şartları iyi değildi o yüzden tur biter bitmez yola düşüp istanbula döndük. Tuttuğum otel Grand Anzac Hotel, 4 kişilik odada kalcaz 2 çocuk var diyerek tuttum, bana ekstra bir yatak atıyoruz dediler. o şekilde kabul kabul edip rezervasyon yapmama rağmen, otele girerken ekstra yatak için ücret talep ettiler. Otelin konumu süper, odaları klimalı ama banyosu vs iyi değildi, o yüzden tavsiye etmek istemiyorum. Çıkarken benzer şikayetleri bir turist kadın da görevlilere anlattığınu duyunca sorunun sadece bizim odamızla ilgili olmadığını iyice anladım.
3 - tur şirketleri önce rotayı sizinle paylaşıyor. mutlaka inceleyin ve özellikle görmek istediğiniz bir yer varsa rotada olup olmadığına mutlaka bakın. @RETRET hocanın da dediği gibi bir günde şehitliklerin tamamını ziyaret etmek gerçekten mümkün değilmiş, ben daha önce de gittiğim için o zamanki yerlerin bazılarına hiç gidilmediğini farkettim.
4 - eğer ziyaret sonrası istanbula arabayla dönüş planınız varsa tura Gelibolu tarafından katılmanızı ve tur sonrası yola çıkmanızı öneririm. bizim döneceğimiz belli olsaydı feribota arabayla biner tur sonrası doğruca yola çıkardım.
5 - ücretler şöyleydi, 1350 yetişkin, 1250 çocuk, bebekler ücretsiz, öğle yemeği (köfte pilav salata ve ayran menü dahil, bir de bir tane müze ücreti dahil) onun bir de
Hilal-i Ahmer Hastane Müzesi binası ziyaret ediliyor, orası çok etkileyici, gerçekçi bir ortam yapmışlar, ücreti 150 tl kendiniz ödüyorsunuz. 6 - çanakkale de yeme içme bana uygun geldi (istanbula göre) ama yine de sahildeki tavuk dünyasını tavsiye ederim hem uygun hem kaliteliydi. bir de öncü döner vardı orayı pek tavsiye etmem, içerisi çok sıcak ve menüsü acayip bişeydi. yani başka yere bakın derim.
7 - hediyelik hatıralık eşya illaki alırsınız ama aynı şeyler. fiyatları 50-200 tl arasında gidiyor. ilk bulduğunuz yerden değil de uygun bulduğunuz yerden alın derim. hatıralık hediyelik şeyler işportacılarda oluyor. ziyaret sırasında da oluyor hatta daha uygun fiyatlı.
8 - 57. alay nöbetçileri var, değişim anını yakalayabilirseniz muhakkak izleyin. hava sıcak olduğu için değişim süresini galiba 45 dakikaya indirmişler ben biraz bekledim baktım hareket yok, ordan uzaklaşınca arkamdan bi bağırış koptu, uzaktan da olsa görebildim.
genel olarak böyleydi. konu altına yazan herkese teşekkür ederim. umarım yazdıklarım ziyaret düşünenlere yardımcı olur.