folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Çanakkalede Anzak Anma Ayini Ve ATAM'ın Büyüklüğü

Çanakkalede Anzak Anma Ayini Ve ATAM'ın Büyüklüğü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Burdan habere ulaşabilirsiniz arkadaşlar fakat en sonunda olan atamın mektubu büyüklüğünü ve gerçekten bir önder olduğunu göstermiştir.

Böyle bir olayı karşı taraf için bu kadar yürekten anlayan bir atamız var gerçekten büyüklük budur..

ATATÜRK’ÜN MEKTUBU OKUNDU

Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında Anzak annelerine hitaben yazdığı mektup Türk subayları tarafından Türkçe ve İngilizce olarak okundu.

Mektup şöyle:
    "Uzak memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar; burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar; göz yaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."

Konuşmaların ardından Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri Rahiplik Hizmetleri Müdürü Başdiyakoz Kevin Russel tarafından anma duası yaptırıldı, ilahiler okundu. Ataları için dua eden torunlar duygulu anlar yaşadı ve gözyaşı döktü. İki dakikalık saygı duruşunun ardından Başdiyakoz Kevin Russel tarafından son dua yaptırıldı. Ardından İstiklal Marşı, Avustralya ve Yeni Zelanda ulusal marşları çalınarak ülke bayrakları göndere çekildi. Tören, savaşa katılan ülke çelenklerinin Anzak yazısının bulunduğu kaideye sunulmasıyla sona erdi.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

Bazen diyorum bu kadar 

"DELİKANLI"

"İNSANCIL"

"HAKLI"

"DOĞRU"

bir millet olmayalım.Yakalım yıkalım ezelim zeytinyağı gibi üste çıkalım.

Anzak'lar için demiyorum bunu. Yukarıda yazdıklarımı hakeden çok millet var. 

Atam büyük adamsın vesselam. Emanetine sahip çıkamıyoruz hakkını helal etme bize.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

Nitrous bunu yazdı:
    -----------------------------

Atam büyük adamsın vesselam. Emanetine sahip çıkamıyoruz hakkını helal etme bize.

İpimle kuşağım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    Nitrous bunu yazdı:

Bazen diyorum bu kadar 

"DELİKANLI"

"İNSANCIL"

"HAKLI"

"DOĞRU"

Türk dediğin millet yani bizim milletimiz  ırk olarak dünyanın en insancıl olmasına rağmen bir o kadarda silici bir millet idi bir zamanlar. Olmamız gerekende buydu zaten. Yobazlara karşı öfkesini kellelerinden piramit yaparak çıkartan bir Hülagü, yada vergisini ödemediği için bu günkü selaniki ozamanlar yeryüzünden silen Attila'nın gücü kadar bir güç elimizde olsaydı eski Osmanlı hoşgörüsünden bilmemneyinden bu yüzyılda bi eser olmayacağı için senin malum aklındaki milliyetsizlere elbette iyi bi temizlik olurdu :)

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Selam
    Selam's avatar
    Erkek

Tayyip erdoğan yada Abdullah gül  Aynı büyüklüğü gösterip yazsaydı ne olurdu merak ediyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

Selam bunu yazdı:

Tayyip erdoğan yada Abdullah gül  Aynı büyüklüğü gösterip yazsaydı ne olurdu merak ediyorum.

:D:D komikmisin hocam sen :D einstein ile ilgili bir konunun altına da izafiyeti tayyip bulsa ne olurdu merak ediyorum da yazabilirsin :D zira, ikiside aynı olasılıktadır.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Erkek

Nitrous bunu yazdı:

Bazen diyorum bu kadar 

"DELİKANLI"

"İNSANCIL"

"HAKLI"

"DOĞRU"

eger bunlar olmasaydı sen bu yazıyı bile yazamazdın

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Selam
    Selam's avatar
    Erkek

XpertVision bunu yazdı:

Selam bunu yazdı:

:D:D komikmisin hocam sen :D einstein ile ilgili bir konunun altına da izafiyeti tayyip bulsa ne olurdu merak ediyorum da yazabilirsin :D zira, ikiside aynı olasılıktadır.

beyin gücüyle, yaş arasındaki paralelllik söz konusu olmadığı teorisine karşın yazdıkların iyi bir örnek ola bilir :) olayı nasıl anladıysan artık :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

Kurtcebe bunu yazdı:
    Nitrous bunu yazdı:

Bazen diyorum bu kadar 

"DELİKANLI"

"İNSANCIL"

"HAKLI"

"DOĞRU"

Türk dediğin millet yani bizim milletimiz  ırk olarak dünyanın en insancıl olmasına rağmen bir o kadarda silici bir millet idi bir zamanlar. Olmamız gerekende buydu zaten. Yobazlara karşı öfkesini kellelerinden piramit yaparak çıkartan bir Hülagü, yada vergisini ödemediği için bu günkü selaniki ozamanlar yeryüzünden silen Attila'nın gücü kadar bir güç elimizde olsaydı eski Osmanlı hoşgörüsünden bilmemneyinden bu yüzyılda bi eser olmayacağı için senin malum aklındaki milliyetsizlere elbette iyi bi temizlik olurdu :)

Aynen hocam

Biz, Türkistandan Anadoluya, kardeşlik Türküleri ile değil; kınından kan sızan kurt başlı kılıçlarla geldik.

bizim emmoğlu oturan boğanın oğlu aziz yıldırımın dediği gibi " baltalarımızı gömdük ama yerlerini unutmadık"

@UzatmaNaciye 

çok bıçaksırtı bir cümle kurmuşsun:) olumlu mu anlayim olumsuz mu?

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

ATATÜRK Gerçekten Büyük Asker Büyük Lider Her Türk Komutan Gibi Düşmanına Bile Saygılı Vatanını Yok Etmek isteyen Bile Şefkat Dolu ALLAH c.c Rahmet Eylesin Vatan Bize Emanet ilal Ebet Koruyacagiz..

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
Toplam Hit: 1404 Toplam Mesaj: 10