Canon 550D Yada Nikon D5100 ?
-
sa müridler.makineler arasında kala kaldım.şimdi elimde söyle bir kac fırsat var.bu 2 makineden birini almayı düşünüyorum.ha gel gelelim içinizde şunu diyen var mı ; 3-5 kuruş daha ver şu makinei al o daha iyi gibisinden.bunları merak ediyorum.
onun dışında canon eos 1100d var kit lens ve 75-300 lens veriolar.buna ne diyorsunuz ?
media markette sadece bunlar vardı.bunlara bakabildim.sanırım söyleyince sipariş edilir başka model.
buradaki fiyatlar hemen hemen şöyle tl ye vurunca
eos 1100d 1020tleos 550d 1320tl
nikon d5100 1134tl civarlarında..
yorumlarınızı bekliorum.. -
eos 550 d kit lens le mı 1300 kusur
bır75-300 luk lens ıle
550 d de image stabiliser var yanı lensın ekstra olarak tıtresım engelleme ozellıgıne sahıp olmasına gerek yok 3100 lerde govdede yok dıyor bılıyorum lenslerın nıkonda kı ozel ısmıyle vr canondakı ıs lens olması gerekmekte bu tıtresım engelleme olayı ıcın hepsı satıs polıtıkası ıste
550 d en ıyısı bence bırde ne amaclı cekım yapacagınada baglı genelde canon ınsan var renklı cekımler ıcın fılan kullanılmakta nıkonlar ıse gece cekımlerı doga cekımlerı sıyah beyaz cekımler ıcın kullanılmakta gercı soylenen bu ama bana kalırsa hepsınıde herhangı bırıyle yaparsın
-
sadece ilk cumlei okudum acıl cıkmam lazım eet kit 550.nikonda kit
-
hipokondriyak bunu yazdı:
-----------------------------eos 550 d kit lens le mı 1300 kusur
bır75-300 luk lens ıle
550 d de image stabiliser var yanı lensın ekstra olarak tıtresım engelleme ozellıgıne sahıp olmasına gerek yok 3100 lerde govdede yok dıyor bılıyorum lenslerın nıkonda kı ozel ısmıyle vr canondakı ıs lens olması gerekmekte bu tıtresım engelleme olayı ıcın hepsı satıs polıtıkası ıste
550 d en ıyısı bence bırde ne amaclı cekım yapacagınada baglı genelde canon ınsan var renklı cekımler ıcın fılan kullanılmakta nıkonlar ıse gece cekımlerı doga cekımlerı sıyah beyaz cekımler ıcın kullanılmakta gercı soylenen bu ama bana kalırsa hepsınıde herhangı bırıyle yaparsın
-----------------------------peki 550d ye o kadar para vereceğine 3-5 kuruş daha koy sunu al diyor musun ? birde kit lens :S:S kit lensten nefret ediyorum desem yeridir.ona birde lens çekmek lazım.bide bu 550d ful farme mi ?
-
550 d full frame degıl ama yurumeden kosma bence fotograf olayı asama asama gelısır hıc elıne makına alıp cekım fılan yapmadıysan ugrasmadıysan d1100
lerı fılan al cok farklı makınalar cunku
450 d 500d 550 d 0 d genelde 2. etap makınası gıbı full frame olayını ıyıce pekıstırmeden gecmen bosuna yersız daha ıyı almanı onerdıgım makınalar dabıkıde var
ff ıstıyorsa eos 5D mark II var cok guzel makına 8 lıra fılan daha da param var dersen leica al su anda en ust duzey makinalardan bırı dıye bılıyorum
64 bın lira
-
hacı benim alacagım makine 1500 tl civarlarında fln olacak.ayrıca daha öncesinden kullandım makine.nikon d3000 var.yani sonuç olarak 550d diyorsun.bu fiyatlara yakın bir üst makine varsa onu söyleyebilir misin ? ff olsa ii olurdu ya :D
edit: konularımdan bakabilirsin bir kaç foto var..
-
bugune dek hıc bırsey almadım ıkıncı el
ama 60 d ler sanırım fullframelerın en ucuz modellerı dıye bılıyorum fotograf konusunda pek bır bılgım yok
d80 kullandım bir sure su anda 550 d almayı dusunuyorum. full frame ıcın ıse bu ısı profesyonel olarak yapmayacaksan cok gerek olmadıgını dusunuyorum
katalog cekımı yapan ve muzık ve fotograf alanında profesyonel olarak ugrasan bı arkadasım bıle d90 la normal ıslerını gormekte ıdı 5d de kullanıyor kendısı
gunluk sokakta yada normal lıghtbox urun cekımı ornegın araba satısı ıle ılgılenıyorsan arac resımlerını vs cekmek ıcın normal duzeydekı dslr gırıs makınaları bıle ısını gorur.
fotograf makınasında almısken en ıyısını alayım param var 5d alayım dıye gırersen bıkacagını dusunuyorum ben ınsanın.
birde malum para olsada gıdıp 5d e 8 bın lıra vermek koyuyor bana o nedenle 550 d al hıc kasma derım guzel bı 50 mm lens ve zoom zoom lens standart kullanıcnın ısını gorur dıye dusunuyorum
acıkcası benım cok bır bılgım yok bende arastırdıklarım vs cevremdekı arkadsalarımdan duyduklarımla yazdım bu postları daha profesyonel olarak bu ıslerle yıllardır ugrasan arkadaslar var fotograf ıle ılgılı konuları arastırırsan yazan arkadaslara ulas onlarla da bır konus derım
-
alabiliyorsan nikon D7000 al yurt dışından