Canon Yazıcıma Baltayla Saldırmadan Önce Yardım Edecek Olan Var Mı?
-
Peşinen söyleyim:
google dan araştırdım her sitedekileri bütün yöntemleri denedim. gözden birşey kaçırmadıysam olmuyor
birkaç yıldır kullanıyorum. eskimiştir demeyin ilk alındığındada bu böyleydi bu makine.
canon mp252 markası şu dışardan doldurulan biitmeyen kartuş reklamlarını görmüşsünüzdür onlardan. şurada
sorun şu 2 hafta önce siyah rengini yazdırmamaya başladı.
iyi kötü idare ediyordu bir kaç gün önceden de kırmızıyı yazdırmayınca
parayı bastırmadan bir halt yapmayacağını anladım
gittik 4 rengide aldık doldurduk
taktık " mürekkep kartuşu tanınmıyor" yazıyor
ek uyarıda " kartuş doğru takılmamış"
ama bastığım her tuştan haberi var lanet makinenin
kağıt yok
kapadın açtın
bakım yaptın... yok kapağı açık bıraktın. kartuşu çıkardın
ama mürekkebin ağzına kadar dolu olduğunu anlamıyor .
bu şirketlerin neden yardım yazan yazıları insanla alay eder gibi onuda bilmiyorum
sorun ne " mürekkep doğru takılmamış" sorununu şöyle çözmüş şirket " kontrol et doğru tak"
şaka mı bilmiyorum zaten denemişte gelmişimdir buraya. adam gibi açıklamıyorlar.
varmı bir yöntemi. hp yazıcıyı bırakıp canona geldiğime bin pişmanım
epson vardı işyerinde oda canavar gibiydi.
Beni dost bilin canon almayın ömrümü yedi.
-
müride kartuşlarını çıkart altında parlayan metal bölgeyi pecete ile temizle sonra bir kaç defa orayı temiz peçete ile üzerinden geç siyah kartuş için konuşuyorum tek şerit siyah rengi görmen lazım ondan sonra kartuşu tak çalışacaktır. Para bayılma doldurmak için 10 tl ye siyah mürekkebinden al şırınga al kendin doldurabilirsin.
Edit: 10 tl lik mürekkep ile en az 20 kere doldurursun.
Edit2: Benim dediğim kartuştan değilmiş bitmeyen kartuşmuş :) kabloları söküp dediğimi yapabilirsin ama :)
sezginari tarafından 05/Ara/15 14:13 tarihinde düzenlenmiştir -
o dediklerinin hepsini yaptım. tık yok. boşuna mı kızıyorum :)
-
kartuşun altındaki bandı söktün değilmi?
-
kartuşun altında bant falan görmedim
birşey yapmadım sadece sildim
elektronik birşey var sadece
-
http://www.bitmeyenkartus.com.tr/Canon-Yazicilarda-Chip-RESETLEME-Yontemleri,DP-139.html
http://forum.donanimhaber.com/m_51568157/tm.htm
Pisibaliqi tarafından 05/Ara/15 15:13 tarihinde düzenlenmiştir -
vur hocam ağzına yüzüne vur hatta. Aynısından bendede vardı. Her ne yaptıysam ya yamuk yazıyodu,ya kağıt sıkıştırıyodu ya bilmem ne yapıyodu. En sonunda param parça etti gittim çöpe attım.
Tek parça halinde atsam biri alıp çöpten kullanırsa başı yanabilirdi. :D:D
-
resetleyince düzeliyoda bu canon yazıcılar çok lanet bi şey
kartuşun birini kaybettim tarayıcı çalışmıyo kartuş olmayınca
almayın aldırtmayın
-
cihazın setup aysrlarından belirli numaralar girerek cihazın baskı ve kartuş ayarlarını sıfırlanması gerekiyor. Mesela o menulerde kartuş murekkep kontrol ve temizliğide yapılıyor. Varsa menu tuşu na basılıyken açarak erişilir genlede. O kodları bulup girmen lazım.
donanım tafı ise kartuşları söküp kartuşları emen içerideki kartuş püskürten kafaları temizlemen açman gerekebilir. Bunu yazıcıyı söküp yada içeriden sökücü bir maddeylemyapabilrisin.
bir diğeri ise kartuşların içine 1-2 damla çözücü kolanya yada oje temizleyici damlatabilirsin, cok damlatırsan kaçarır.
bunlar bittiğinde kartuşları takmadan yazıcı açılır. Kartuş yok siyahı tak dediğinde önce siyah gösterilir sora sırası ile... birde en sonda Kartuş kapağı gören deliğe birşey takılarak işlem biter.
Edit senin yazıcı küçükmüş. Yandan içeriye mürekkep taşıyan bağlantının o kısmını çözücü ile temizle kartuş tarafıyla bir işin olmayabilir.
siyahbereli tarafından 05/Ara/15 16:46 tarihinde düzenlenmiştir -
insan iki gün önce açar şu konuyu 250 lira verdim canon yazıcı aldım inşallah sorun çıkarmaa
-
Anladığım kadarıyla depodaki mürekkep bitene kadar kullandıktan sonra doldurma işlemi yapmışsın. Eğer öyle ise bitmeyen kartuşa servis veren bir yere gitmeni tavsiye ederim. Kartuş tam boşaldığında depodan mürekkep gelmeyince sonrasında iflah olmuyor (Daha önce başka markada başıma geldi). Ben yaşadığımda yeni kartuş alıp sistemi sıfırdan kurdurmuştum. Birde her ne kadar bitmeyen kartuş dense bile onunda bir sınırı var. O sınırıda aşmış olabilirsin