folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Canon Yazıcıma Baltayla Saldırmadan Önce Yardım Edecek Olan Var Mı?

Canon Yazıcıma Baltayla Saldırmadan Önce Yardım Edecek Olan Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Peşinen söyleyim:

google dan araştırdım her sitedekileri bütün yöntemleri denedim. gözden birşey kaçırmadıysam olmuyor

birkaç yıldır kullanıyorum. eskimiştir demeyin ilk alındığındada bu böyleydi bu makine.

canon mp252 markası şu dışardan doldurulan biitmeyen kartuş reklamlarını görmüşsünüzdür onlardan. şurada

https://www.google.com.tr/search?q=canon+mp+252&biw=954&bih=694&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj4xaC_0cTJAhUFThQKHZY3AeAQsAQIJQ

sorun şu 2 hafta önce siyah rengini yazdırmamaya başladı.

iyi kötü idare ediyordu bir kaç gün önceden de kırmızıyı yazdırmayınca 

parayı bastırmadan bir halt yapmayacağını anladım 

gittik 4 rengide aldık doldurduk

taktık " mürekkep kartuşu tanınmıyor" yazıyor

ek uyarıda " kartuş doğru takılmamış"

ama bastığım her tuştan haberi var lanet makinenin

kağıt yok

kapadın açtın

bakım yaptın... yok kapağı açık bıraktın. kartuşu çıkardın

ama mürekkebin ağzına kadar dolu olduğunu anlamıyor .

bu şirketlerin neden yardım yazan yazıları insanla alay eder gibi onuda bilmiyorum

sorun ne " mürekkep doğru takılmamış" sorununu şöyle çözmüş şirket " kontrol et doğru tak" 

şaka mı bilmiyorum zaten denemişte gelmişimdir buraya. adam gibi açıklamıyorlar.

varmı bir yöntemi. hp yazıcıyı bırakıp canona geldiğime bin pişmanım

epson vardı işyerinde oda canavar gibiydi.

Beni dost bilin canon almayın ömrümü yedi.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek

müride kartuşlarını çıkart altında parlayan metal bölgeyi pecete ile temizle sonra bir kaç defa orayı temiz peçete ile üzerinden geç siyah kartuş için konuşuyorum tek şerit siyah rengi görmen lazım ondan sonra kartuşu tak çalışacaktır. Para bayılma doldurmak için 10 tl ye siyah mürekkebinden al şırınga al kendin doldurabilirsin.

Edit: 10 tl lik mürekkep ile en az 20 kere doldurursun.

Edit2: Benim dediğim kartuştan değilmiş bitmeyen kartuşmuş :) kabloları söküp dediğimi yapabilirsin ama :) 

sezginari tarafından 05/Ara/15 14:13 tarihinde düzenlenmiştir

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

o dediklerinin hepsini yaptım. tık yok. boşuna mı kızıyorum :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

kartuşun altındaki bandı söktün değilmi?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

kartuşun altında bant falan görmedim 

birşey yapmadım sadece sildim

elektronik birşey var sadece

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

http://www.bitmeyenkartus.com.tr/Canon-Yazicilarda-Chip-RESETLEME-Yontemleri,DP-139.html

http://forum.donanimhaber.com/m_51568157/tm.htm

Pisibaliqi tarafından 05/Ara/15 15:13 tarihinde düzenlenmiştir

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

vur hocam ağzına yüzüne vur hatta. Aynısından bendede vardı. Her ne yaptıysam ya yamuk yazıyodu,ya kağıt sıkıştırıyodu ya bilmem ne yapıyodu. En sonunda param parça etti gittim çöpe attım.

Tek parça halinde atsam biri alıp çöpten kullanırsa başı yanabilirdi. :D:D

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Erkek

resetleyince düzeliyoda bu canon yazıcılar çok lanet bi şey

kartuşun birini kaybettim tarayıcı çalışmıyo kartuş olmayınca

almayın aldırtmayın 

imza
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

cihazın setup aysrlarından belirli numaralar girerek cihazın baskı ve kartuş ayarlarını sıfırlanması gerekiyor. Mesela o menulerde kartuş murekkep kontrol ve temizliğide yapılıyor. Varsa menu tuşu na basılıyken açarak erişilir genlede. O kodları bulup girmen lazım.

donanım tafı ise kartuşları söküp kartuşları emen içerideki kartuş püskürten kafaları temizlemen açman gerekebilir. Bunu yazıcıyı söküp yada içeriden sökücü bir maddeylemyapabilrisin.

bir diğeri ise kartuşların içine 1-2 damla çözücü kolanya yada oje temizleyici damlatabilirsin, cok damlatırsan kaçarır.

bunlar bittiğinde kartuşları takmadan yazıcı açılır. Kartuş yok siyahı tak dediğinde önce siyah gösterilir sora sırası ile... birde en sonda Kartuş kapağı gören deliğe birşey takılarak işlem biter.

Edit senin yazıcı küçükmüş. Yandan içeriye mürekkep taşıyan bağlantının o kısmını çözücü ile temizle kartuş tarafıyla bir işin olmayabilir.

siyahbereli tarafından 05/Ara/15 16:46 tarihinde düzenlenmiştir

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihgs
    salihgs's avatar
    Erkek

insan iki gün önce açar şu konuyu 250 lira verdim canon yazıcı aldım inşallah sorun çıkarmaa

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Erkek

Anladığım kadarıyla depodaki mürekkep bitene kadar kullandıktan sonra doldurma işlemi yapmışsın. Eğer öyle ise bitmeyen kartuşa servis veren bir yere gitmeni tavsiye ederim. Kartuş tam boşaldığında depodan mürekkep gelmeyince sonrasında iflah olmuyor (Daha önce başka markada başıma geldi). Ben yaşadığımda yeni kartuş alıp sistemi sıfırdan kurdurmuştum. Birde her ne kadar bitmeyen kartuş dense bile onunda bir sınırı var. O sınırıda aşmış olabilirsin

Titanyumun gücü adına!!!
Toplam Hit: 1274 Toplam Mesaj: 11
canon mp 252 kartuş sorunu mürekkep doğru takılmamış