Casio Fx-5800P Formül Kaydetme Sorunsalı
-

Casionun bu cihazı formül kaydedebiliyor, eyvallah da formül içeriği harflerden mi oluşmak zorunda illa?
2 tane formül var diyelim.
biri
Ekskavatör Miktarı=Yıllık Dekapaj/Yıllık Ekskavatör İş Miktarı
diğeri de
Saatlik Ekskavatör İş Miktarı= 3600.v.i.n/k.p olsun.
Biri kelimelerden, diğeri ise harflerden oluşmuş.
Sadece harflerden oluşan formülü, kaydedebiliyorum ve işlem yapabiliyorum hızlıca. Fakat kelimelerden oluşan formülü kaydedip çalıştırdığımda gireceğim değeri kelimenin harflerine girmemi istiyor.
Yani makineden 3600.v.i.n/k.p'yi çalıştırmasını istediğimde bana direkt v'yi, i'yi, n'yi, k'yı ve p'yi soruyor. değerleri girince de sonucu veriyor ama Yıllık Dekapaj/Yıllık Ekskavatör İş Miktarı formülünü çalıştırdığımda kelimenin harflerini, yani Y'yi, I'yı L'yi, K'yı D'yi falan soruyor. Ben istiyorum ki Yıllık Dekapaj'ı direkt sorsun, ben de gireyim değerleri.
Bu makine bunu destekliyor mu desteklemiyor mu?
-
burayı da alayım.
AlbayHardal tarafından 07/Oca/15 17:12 tarihinde düzenlenmiştir -
aynı makineden var hocam defalarca kullandım. İstediğin şekilde formül kaydedebilirsin. ilaki yazı olmak zorunda değil. Formülün tam halini yaz buraya nasıl kaydedeceğini göstereyim.
Edit: konuyu okumadan yazdım şimdi kontrol ediyorum
O dediğini makineye basic tipi bazı kodlar girerek yapabiliyorsun galiba. Basic i bilmediğim için yardımcı olamıyorum. Kullanma klavuzuna bi bak istersen
EMRE955 tarafından 07/Oca/15 17:51 tarihinde düzenlenmiştir