Casio Klavye (Org - Piyano) Nasıl Bir Şey Almalı ?
-
Selam müridler aramızda müzikle ilgilenen baya adam var, tabi org la ilgilenen de vardır
böyle piyanoya yakın tavsiye üzerine bu modeli alayım diyorum ne dersiniz?
http://www.casio-europe.com/euro/emi/standard/ctk4000/
birde nereden en uygun fiyata alırız
bulduğum en uygun bu:
http://www.walmart.com/ip/Casio-CTK4000-Premium-Pack/10298374
ama buda Türkiye ye göndermiyo nerden almalı hangi modeli almalı.
-
Org alacaksan korg'un pa 80 yada pa 500 tr alacaksın. Piyano tarzı ne la :D
-
hocam Synthesizer lere bakmanı öneririm.çok dehşet cihazlardır
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------
anlıyomusun hacım orglardan :) -
Piyano tarzı dediğim tuşesi piyanoya yakın olacak. Peki nereden uygun fiyata alırız 2. elde olur
-
Bende Casio'nun CA-401 modeli var , yaşı baya bi var , istiyosan satayım sana hacı ?
-
Muqi bunu yazdı:
Piyano tarzı dediğim tuşesi piyanoya yakın olacak. Peki nereden uygun fiyata alırız 2. elde olur
bu casio 4000 iyidir ama içinde türk ritim/ses olmaz tuşesi ve estetik görünüm iyidir. -
tuşesi piyano gibi bi şey istiyosan yamahanın(fazla paradır ama işin harbisidir) elektro piyanolarından alcaksın veya benzeri ürünlerden bi tane ama önemli olan ne için kullanacağın.. bende casio wk1200 76 tuş ve bi de m-audio keystation 49e var. 49e yi bestelerde kullanıyorum orgu da çalışırken falan işte.. amacın müzik yapmaksa keystation al ama piyano hissini versin diyosan biraz paraya kıyman lazım bi elektro piyano al org alma midiyle her şeyi bilgisayardan halledersin.. ankaradaysan veya bana ulaşabilirsen de 500den fazla gb Vst arşivimi veririm
dipnot o örnek gösterdiğin ürün gibi orgların tuşelerinin normal orgdan hiçbir farkı yok yine plastik ve yaylı sistem o hissi vermez
-
sniper_tnr bunu yazdı:
Amd-x bunu yazdı:
anlıyomusun hacım orglardan :)
-----------------------------evet hocam .)
-
ya aslında banada gerekiyor..
tuşları piyano ağırlığında olsun yeter..
ses o kadarda onemli değil..
zaten tuşları ağır olunca piyano seside çıkar..
ikinci el filan satacak varmıdır.. yada nasıl bir şey almalıyım.. para biriktiriyorum işte alcam...
piyano öğrenmek için ama sanırım piyano öğrenmek hayal olcak :d müzikciliğin en onemli prosedürü piyanodur..
-
Hocam şimdi böyle bakınca işte yok şu kadar polifonik tuş şu kadar edit özelliği falan deniyor ama piyano çalmak amacıyla alacaksan yani hani editlik çok bir işin yoksa sadece piyano gibi kullanma amaçlıysa en önemli şey tuş ağırlığı biçimi ve hassasiyetidir. Verdiğin sitede bunu yazmamışlar ya da ben göremedim ama işte gidip bi denemeni öneririm almadan. Bende yamaha np 30 vardı mesela hiç öyle kick dir işte müziktir edittir özelliği yok ama pedal girişi var ve benim için önemli olan diğer piyanoyla yanyana konunca ses biçim farkı olmamasıydı ki gayet başarılı o konuda. Onun dışında 5 oktav olur 7 oktav olur çok farketmez anladığım kadarıyla profesyonel uğraşmayacaksn, bir de dijital oktav kaydırma olayı pek kullanışlı bir şey değildir aklında olsun, sesin de metalik çıkmaması gerek zaten.
Bir de sesi test ederken mutlaka iyi kalite bir kulaklık götür yanında ve öyle test et, oraların hoparlörleri kalitesiz kulaklıklar falan çok yanıltır.