Casper Nirvana NB 15.6 XP Ve Bios Sifre Sorunu
-
casper nirvana nb 15.6 marka modelli cihaza biri xp kurmaya calısırken 0x000007b mavi ekran hatası almış ve bilgisayar su anda acılamıyor bunun cozumu ise ;
Notebook açılırken F2 tuşu ile bios ekranına girin.
Advanced menüsüne gelin.
Sata mode selection seçimini AHCI ‘dan enter tuşu yardımıyla IDE seçeneğine geçirin.
Save & Exit menüsüne gelerek enter , enter / ayarları kaydedin.
Şimdi bilgisayarınız 0x000007b … diye başlayan hatalardan arınmış olarak windows xp kurulumuna geçebilcektir.olarak gösterilmiş fakat ben f2 ye basarak bios a girmek istediğimde password soran bi kutucuk çıkıyor bu şifreyide bilmiyoruz
Denediğim yöntemler:
- hirens bootcd ile bios cracker dan sıfırlamaya calıstım olmadı
-notebook bataryasını cıkardım,sarj koablosunu cıakrdım, bios pilini cikardim 3-5 dakika bekledim, pil takılı degilken pilin normalde temas ettigi metallere tornavida ile kısadevre yaptırdım, pili geri taktım olmadı(bu yontemler sadece nirvana serisinde ise yaramıyormus diye okudum biyerde ama ben yinede bi sansımı deniyim dedim)
-
pili ters takmayı denedin mi?
-
Seastar bunu yazdı
pili ters takmayı denedin mi?
denemedim pili ters takıp oylemi calıstırayım bilgisayarı nasıl olacak o is ?
-
yokmu bi bilen arkadaş .. güncel
-
admin pass recovery ile silebilirsin hocam linux tabanlı çalışıyor program yada biosun pilini çıkart 10 dk felan bekle pilin yerine ufak bi metalle şase yaptır
-
atmel chip kullandılarsa, bios pilini çıkarıp sittin sene beklesende sıfırlamaz.
öyle yapmak yerine, xp cdsinin içine makinanın sata driverini entegre edip denesene ali.
olmadı bende sata driverlı bi xp cdsi olaaktı. onunla deneyelim.