Cassandra Vs Mongodb

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Şimdi bu konuyu uzun süredir araştırıyorum. Mongodb kullanan büyük firmalar altyapılarını değiştiriyorlar. Çoğu cassandra da latency nin daha az olduğunu söylüyor. Mobil oyunlara multiplayer modülü yazarken cassandra mı kullanayım yoksa mongodb mi? Çoğu startup mongodb ile başlıyor ve çok sorun bildirmiyorlar. TTL özelliğini de kullanacağımı düşünürsek tavsiye nedir ? Şunu kullandan ziyade yol haritası da olabilir. 

(Node.js ile birlikte, başka back end teknoloji de önerebilirsiniz isterseniz )

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

key-value şeklinde bellekte çalışan bir veritabanı sunucusu düşünürseniz redis 'i araştırmanızı tavsiye ederim.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hızlı şekilde verilere erişmek için belleği kullanman gerekiyor, arkadaş demiş zaten key-value biçiminde.. bunun için uygun olan bana göre http://memcachedb.org/

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hızlı şekilde verilere erişmek için belleği kullanman gerekiyor, arkadaş demiş zaten key-value biçiminde.. bunun için uygun olan bana göre http://memcachedb.org/

Redis te zaten memcached. Bununla redisin farkı nedir? 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

farklı çözümler hocam.. şimdi nosql çözümlerinde CAP teorem var, her bir nosql çözümü CAP öğelerinin 2 sini kullanıyor. CA, CP, AP gibi.. Hepsini tek tek incelemedim hangisi hangisini kullanıyor diye. CAP ı araştırıp hangi öğeler senin işine yarıyora, onu kullanan nosql ürünlerini araştırabilirsin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Ne kadarlık bir veriden ve veri transferinden bahsediyoruz.

Ek olarak cassandra kurulumu ve yönetimi mongodb'e göre hayli zordur. Eğer Linux + cassandra kasacak biri varsa düşünmeni tavsiye ederim yoksa mongodb ile başla zaten çok büyürsen migrate edersin.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

farklı çözümler hocam.. şimdi nosql çözümlerinde CAP teorem var, her bir nosql çözümü CAP öğelerinin 2 sini kullanıyor. CA, CP, AP gibi.. Hepsini tek tek incelemedim hangisi hangisini kullanıyor diye. CAP ı araştırıp hangi öğeler senin işine yarıyora, onu kullanan nosql ürünlerini araştırabilirsin

Consistency lazım diye düşünmüştüm yanılıyor muyum? 

@sandman 

Bende migrate düşündüm. Veri miktarını bilmiyorum, şeytanca growth hack planlarım tutarsa göt gibi kalmak istemiyorum sadece. Node + mongo yapayım o zaman. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

CP yi seçmen gerek..

Toplam Hit: 959 Toplam Mesaj: 8
cassandra