folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder "Çatlı Aslında Ölmemişti, Öldürüldü"



"Çatlı Aslında Ölmemişti, Öldürüldü"

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2008
    Erkek

    Ergenekon Davası'nda açıklanan ikinci iddianamenin delilleri arasında gizli tanıktan çok çarpıcı ifadeler yer aldı.

    Sabah Gazetesi'nin haberine göre; gizli tanık Kıskaç, JİTEM'ci bir başçavuşun kendisine "Abdullah Çatlı'nın aslında kendilerinin öldürdüklerini anlattığını iddia etti.

    Ergenekon davasının ikinci iddianamesine ilişkin 248 klasörden oluşan ve 2 DVD'ye kaydedilen 70 bin sayfalık ekleri dijital ortama aktarılması işlemi tamamlandı. Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanık sayısına göre çoğalttığı DVD'ler sanık avukatlarına verildi. Bu ek belgelere göre, sanık emekli generaller Ergenekon savcıları hakkında bilgi topladı. İkinci iddianamenin ekleri arasında yer alan gizli tanık 'Kıskaç', ifadesinde "Susurluk kazasında Mercedes'in arka sol koltuğunda oturan Abdullah Çatlı'nın sadece sağ kolunun kırıldığını, ancak olay yerine gelen JİTEM'cilerin odunla vura vura öldürdüğünü" ileri sürdü.

    "ÇATLI'NIN SAĞ KOLU KIRILMIŞTI"

    Gizli tanık Kıskaç'ın, 30 Kasım 2008 tarihinde alınan ifadesinde, Antalya JİTEM'de görevli başçavuş Hakan'ın kendisine, "Bütün uyuşturucu babalarını Abdullah Çatlı'ya biz vurdurduk, sonra o kendi çıkarları için çalışmaya başladı. Her şeyin bir sonunun geleceğini bilmeliydi. Zannediyor musun bu bir trafik kazası, bizde kayıtları var. Araç çarptıktan sonra Abdullah Çatlı sağdı. Sağ kolu kırılmıştı, yaralıydı. Araba sağ ön taraftan çarpmış, Abdullah Çatlı arka solda oturuyordu. Kolunu büktük, köpek gibi yalvarıyordu. Trafik kazasından değil, darptan öldü. Abdullah Çatlı'yı odunla öldürdük" dediğini iddia etti.

    'KAZAYI JİTEM AYARLADI'

    Kıskaç, başçavuş Hakan'a, Sedat Bucak'ı kastederek "Öbürünü niye öldürmediniz?" diye sorduğunda ise "Antep'ten tut Silopi'ye kadar olan bölümde bir güzergâh var, bu adamın 14 bin silahlı adamı var, bu güzergâhı kaybetmek istemiyoruz' yanıtını aldığını aktardı. Kıskaç, başçavuş Hakan'ın daha sonra, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Osman Nuri Oduncu'nun kazanın oluş şekliyle ilgili gerçekleri dillendirmeye çalıştığını, ancak onu kimsenin dinlemediğini söylediğini öne sürdü.

    Kıskaç, başçavuş Hakan'ın, Susurluk'ta meydana gelen kazayı kendilerinin ayarladığını, aracın arkasından JİTEM mensuplarının takip ettiğini, Osman Gürbüz'ün takip eden araçta olduğunu söylediğini iddia etti. Kendisine "Osman Gürbüz, Veli Küçük'ün adamıdır" dendiğini de ileri süren Kıskaç ifadesinde ayrıca şunları söyledi: "Bize çalış, sana kimlik çıkaralım, dokunulmazlığın olsun dediler. JİTEM terörle mücadale için kurulmuş bir birim olmasına rağmen terör hariç her türlü haraç ve koparma işleriyle uğraşıyorlardı."

    Ergenekon iddianamesinde, sanıklar için silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, üye olma, askeri itaatsizliğe teşvik etme, açıklanması yasaklanan gizli bilgileri açıklama, temin etme, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hileyle alma çalma, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı silahlı isyana tahrik etme, hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, yargıç üzerinde nüfuz kullanma gibi suçlar yer alıyor. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce geçen Mart ayında kabul edilen ikinci Ergenekon iddianamesi 1909 sayfadan oluşmuştu.

    56 SANIK YER ALIYOR

    İddianamede, aralarında emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un yanı sıra Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, eski polis müdürü Adil Serdar Saçan, emekli tuğgeneral Levent Ersöz, gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün aralarında bulunduğu 19'u tutuklu 56 sanık yer alıyor. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcılarının talebi doğrultusunda uzman bir ekip tarafından iddianamenin ekleri DVD'ye aktarıldıktan sonra bir örneği davaya bakacak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verildi.

     

     

    Bu işin içinde bi bok oldugu kesin,şahsen kaza olduguna inananlardan degilim,bakalım daha neler cıkacak...


    %40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek
    daha dur bakalım neler çıkacak... doğru yanlış bilinmez...

    DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gokalp
    Gokalp's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2009
    Erkek
    Merhum Muhsin Yazicioglu icinde komplo teorileri uretildi, TIKKO'nun vurdugu dilden dile dolasti fakat kaynaklarin bunu dogrulamadigi kesin. Abdullah Catli'ya gelince, onun gecirdigini bence de bir kaza olarak nitelendirmek dogru olmaz, bu isin icinde bir bit yenigi oldugu asikár. Olayin mahiyeti kararlilikla aciga cikarilmadigi surece faili mechul ve muamma olarak anilacaklardir.

    Zafer ülkü kaynağının çeşmesidir, Zafer gönüllerin birleşmesidir. Gönülleri birleşenler, selam sizlere, Uzaktan dertleşenler, selam sizlere.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek

    BuZuL bunu yazdı:
    -----------------------------
    daha dur bakalım neler çıkacak... doğru yanlış bilinmez...
    -----------------------------

    tbt kapatıldı ya bi ara ergenekoncular kapatmış sago'yu bahane etmiş haha :) 


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Dişi
    Kaza aracının farklı yönlerden çekilmiş fotoğraflarını inceleyin o zaman kimsenin iddasına ifadesine gerek kalmayacak.

    Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Erkek

    bu da ergenekonun üstüne kaldı gibi duruyo

    iyi de hani derin devletin adamıydı bu adam? 


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2007
    Erkek
    bla bla bla mı di,yordunuz bazen?

    nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KopukKopca
    KopukKopca's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2007
    Erkek
    vay anasını ya olaylara bak sen...

    2 x pi x re x pi x pi x mi x 7
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    ergenekonu anlatmyor ama bu tür adamlar hakkında  az da olsa bilgi sahibi yapabilir insanı  ilginç şeyler var içinde

    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=114123

     

    bu kitabı okursanız

    Ünlü yazar Emin Çölaşan, Saygı Öztürk için "Araştırmacı gazeteciliğin günümüzdeki önderlerinden" diyor ve bu kitabın önsözünde şunları yazıyor:

    "Saygı'nın yeni kitabına da, büyük bir onur ve mutlulukla önsöz yazıyorum. Saygı bu kitabında da 'ulaşılmaz' belgelere ulaşmış ve hiç bilmediğimiz bazı gerçekleri gözler önüne sermiş. Bu kitap hem bir belgesel, hem de adeta bir macera romanı. Yine bir solukta okuyacaksınız ve çok şey öğreneceksiniz. Ve 'Bunlar Türkiye'de gerçekten olmuş mu' diye soracaksınız."

    "Bahçelievler katliamının kilit ismi Haluk kırcı, "o gece" yaşananları, Bünyamin Adanalı, yıllar süren kaçak hayatını ve yaşadığı inanılmaz olayları ilk kez bu kitapta açıklıyor.

    Abdullah Çatlı'nın Mebusevleri'nde kiraladığı evde Haluk Kırcı ile Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca niçin bir araya getirildi? Ağca, Çatlı'dan niçin korkuyordu?

    "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'dan "kelleni koparacağım" diye haber alan Abdullah Çatlı ne yaptı? Yeşil-Çatlı çatışmasında Kırcı hangi tarafta yer aldı?

    "İki dişi kırık Malatyalı Mehmet Ali İçişleri Bakanı'na suikast yapacak" haberine rağmen, suikast niçin önlenemedi? Silah verip Ağca'yı niçin kaçırmak istediler? Asker elbisesiyle askeri cezaevinden kaçan Ağca, yakalandığında nikah masasında kim titriyordu?

    İtalya'da iki Türk görevli tarafından 120 gün sorgulanan Ağca'nın bugüne kadar bilinmeyen ifadelerinden çarpıcı bölümler ilk kez bu kitapta.

    İtalya Gizli Servisi, Ağca konusunu araştırırken, Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdiği yazıda ünlü bir gazeteci için hangi iddiada bulundu?

    Bu kitapta inanılmayacak olayları, belgeleriyle göreceksiniz.


    Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lastsoldier
    Lastsoldier's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek
    aslında küçük emrahın annesi ve kız kardeşi gülcanıda ergenekoncular kirletti :D

    nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilme
Toplam Hit: 2019 Toplam Mesaj: 10