folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C++Builder Yardım Lazım

C++Builder Yardım Lazım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar tasarım ödevi yapıyorum ama ufak bi sorun var... Ödevde, programa editbox ile girdiğim değerlerle matematiksel bir fonksyona göre işlem yaptırmam gerekiyor... Sorun şu: matematik fonksiyonu önceden bildiğim için programı ona göre yazıyorum... ama hoca derseki "şimdide fonksiyonu değiştir"...  Soru: programa editbox ile mat. fonksiyon tanıtılabilirmi acaba böle bi yöntem varmı Builder da...

valar morghulis ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek
    arkadaşlar bi bilen yokmu ?... acil ...

valar morghulis ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaGaNoS
    ZaGaNoS's avatar
    Erkek
    sorunu tam anlamamakla beraber matematik fonksiyonunu ayrı bir dosyada class olarak yazarsan programa da include<dosya.h> şeklinde yaparsan global bir fonksiyon olarak kullanabilirsin. fonksiyonu dosyadan değiştirirsin. c++'da kolaylıkla bir fpnksiyonu ya da programın herhangi bir yerini değiştirebilmek için bildiğim bu ama dediğim gibi sorunu tam anlayamadım kodları göndersen belki daha kolay yardım alabilirsin.

şartlar ne olursa olsun, serinkanlı kalmak kadar bir insana bir diğeri karşısında üstünlük sağlayan bir şey daha yoktur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

kardeş cevap verdiin icin saol program butonlarından birinin kodları şunlar:

float x,y,renk,r,g,b;
    /////////////Yol Belirleme/////////////
      for(x=0;x<=850;x++)for(y=0;y<=250;y++)Form1->Canvas->Pixels[x+5][y+5]=65536*255+256*255+255;

r=StrToInt(Edit1->Text);
      g=StrToInt(Edit2->Text);
      b=StrToInt(Edit3->Text);

renk=r*65536+g*256+b;
      for(x=0;x<=120;x=x+0.1){

y=50*sin(x*3.14/180)-50*pow(sin(x*3.14*5/180),3)-30*pow(sin(x*3.14*2.5/180),4)+(pow(x,2)+2*x+20)/1000;

Form1->Canvas->Pixels[x*6+50][150-y]=renk;
      Form1->Canvas->Pixels[x*6+50][149-y]=renk;
      Form1->Canvas->Pixels[x*6+50][148-y]=renk;
      Form1->Canvas->Pixels[x*6+50][147-y]=renk;
    /////////////Yol Belirleme/////////////

benim istediğim -eğer mümkünse- burdaki  y  fonksiyonunu sonradan değiştirebilmek Ör:  "y= x^2+3*x+4; " olarak  vs.  

bugün okulda hocaya durumu anlattım, oda öyle istiomuş yani fonksyon değişcekmiş... olmazsa ödevi sunarken programdan değiştirebilirmişim... Ama senin anlattığın yöntemi araştırıp bi oyle yapmaya çalışiim ... tekrar saol 

valar morghulis ...
Toplam Hit: 1613 Toplam Mesaj: 4