C++Builder Yardım Lazım
-
Arkadaşlar tasarım ödevi yapıyorum ama ufak bi sorun var... Ödevde, programa editbox ile girdiğim değerlerle matematiksel bir fonksyona göre işlem yaptırmam gerekiyor... Sorun şu: matematik fonksiyonu önceden bildiğim için programı ona göre yazıyorum... ama hoca derseki "şimdide fonksiyonu değiştir"... Soru: programa editbox ile mat. fonksiyon tanıtılabilirmi acaba böle bi yöntem varmı Builder da...
-
arkadaşlar bi bilen yokmu ?... acil ...
-
sorunu tam anlamamakla beraber matematik fonksiyonunu ayrı bir dosyada class olarak yazarsan programa da include<dosya.h> şeklinde yaparsan global bir fonksiyon olarak kullanabilirsin. fonksiyonu dosyadan değiştirirsin. c++'da kolaylıkla bir fpnksiyonu ya da programın herhangi bir yerini değiştirebilmek için bildiğim bu ama dediğim gibi sorunu tam anlayamadım kodları göndersen belki daha kolay yardım alabilirsin.
-
kardeş cevap verdiin icin saol program butonlarından birinin kodları şunlar:
float x,y,renk,r,g,b;
/////////////Yol Belirleme/////////////
for(x=0;x<=850;x++)for(y=0;y<=250;y++)Form1->Canvas->Pixels[x+5][y+5]=65536*255+256*255+255;
r=StrToInt(Edit1->Text);
g=StrToInt(Edit2->Text);
b=StrToInt(Edit3->Text);
renk=r*65536+g*256+b;
for(x=0;x<=120;x=x+0.1){y=50*sin(x*3.14/180)-50*pow(sin(x*3.14*5/180),3)-30*pow(sin(x*3.14*2.5/180),4)+(pow(x,2)+2*x+20)/1000;
Form1->Canvas->Pixels[x*6+50][150-y]=renk;
Form1->Canvas->Pixels[x*6+50][149-y]=renk;
Form1->Canvas->Pixels[x*6+50][148-y]=renk;
Form1->Canvas->Pixels[x*6+50][147-y]=renk;
/////////////Yol Belirleme/////////////benim istediğim -eğer mümkünse- burdaki y fonksiyonunu sonradan değiştirebilmek Ör: "y= x^2+3*x+4; " olarak vs.
bugün okulda hocaya durumu anlattım, oda öyle istiomuş yani fonksyon değişcekmiş... olmazsa ödevi sunarken programdan değiştirebilirmişim... Ama senin anlattığın yöntemi araştırıp bi oyle yapmaya çalışiim ... tekrar saol