C/C++ Code Obfuscate Yardım
-
Selam arkadaşlar,
Codeblocskda yazdığım c++ kodlarını obfuscate edebileceğim bir tool varmıdır ?Yani nasıl visual basicde aco , source undecetor veya c# de smart assembly varsa bu c++ de kodları şifrelemek için ( özellikler dev c++ ve codeblocks) da bu durum nasıl oluyor ?
-
.net ailesi gercek bir dil degildir yazdigin kodlar abstract managed koda donusup saklanir ve bunlar kolayca okunabilir. Obfuscator ler ise bu kodu okunamayacak sekilde degistirirler.
C++ ,c,vb <= 6.5, delphi 7visual pascal gibi dillerde kodlar direk olarak islemciye hitap eden anlamli binary dizilerine donusur. Bu diziler mimamiriden mimariye degisir ve herhangi bir disassembler ile okunabilir. Aslinda derleyiciler genellikle hiz amacli degisimler yapabilirler boylelikle obfuscating gibi bir islem uygulanmis olur. Ornegin endirekt adres jumping i relative adres jumping sekline cevirip hiz artisi saglanabilir.veya mov eax,0 i xor eax,eax seklinde cevirebilirler. Boylelikle kodlar cok daha karisik olur ama islemler daha hizli biter. Bunu compiler flag ekleyip yapabilirsin.
Bunun disinda baska turlu obfuscate yapman mumkun degil. Cunku zaten asm bilen birisi obfuscate edilmis halini de cozer. Kodlari okunamayacak duruma getirmek de mumkun degil zaten.
Eger daha fazla guvenlik istersen dusuk seviye crypter-packer lardan faydalan.
Ayrica dogal dillerde c++ gibi kaynak kodlara direk ulasilamayacagini da unutma.
-
Fatih54 yorumun için teşekkürler fakat cevap bu değildi.Yani visual basic 6 gibi dillerde source undector ve aco gibi kaynak kodları şifreleyen programlar varken c++ de de böyle bir sistem varmı ? Crypter evet geçiçi bir süreliğine işimi görüyor fakat geçiçi bir süre packerde kısa bir süre sonra yakalanıyor yani istediğim şu av firmaları ana kodu detect etmeden önce benim projeyi bir uygulama yardımıyla tamamen obfuscate etmem.
-
Schwarz bunu yazdı
Fatih54 yorumun için teşekkürler fakat cevap bu değildi.Yani visual basic 6 gibi dillerde source undector ve aco gibi kaynak kodları şifreleyen programlar varken c++ de de böyle bir sistem varmı ? Crypter evet geçiçi bir süreliğine işimi görüyor fakat geçiçi bir süre packerde kısa bir süre sonra yakalanıyor yani istediğim şu av firmaları ana kodu detect etmeden önce benim projeyi bir uygulama yardımıyla tamamen obfuscate etmem.
anladim istedigin sistemi yapabilirsin fakat av yine algilar ondan kacis ugrastirici. Mesela api cagrimlarini sifrelesen bile artik av ler bakiyor bu dosya su su offsetlerde getasynckeystate api cagirmis. Zaten bu api in av ler ile arasi iyi degil bu yuzden virus sayabiliyor dosyayi.
Soruna gore c++ de kod karistiricilar olabilir ama av yine algilar.
Bu yuzden isletim sistemine ozel 'hack' leri kullanmadan atlamak zor.
O dedigin tool lar da ya pack ya da crypt ediyordur baska yolu yok.
C,c++ gibi dusuk seviyeli dillerde obfuscating yapmaya da gerek yok cunku decompile edersen sonuc cok verimsiz olur.
Vb6 cok daha yuksek seviyeli bir dil decompilerlar asm sonuclarina gore (zaten neredeyse tum call ler msvbvm60.dll uzerunden yapilir) cok daha kolay sekilde anlamli kaynak kodlarini tahmin edebilirler. -