folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C#Console Binary Trees Örneği(Yardım)

C#Console Binary Trees Örneği(Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jigsaw
    Jigsaw's avatar
    Erkek

İyi aksamlar arkadaslar ;

Yaptırmak istedigim sey su ; 

2 bin elemanlı bir dizi olucak , bu diziye random degisken atanıcak , atanıcak değişkenler char olucak , degiskenler ise alfabedeki harfler olucak.

Binary Trees Bilmeyenler İçin: 

yani ekran çıktısı şöyle bir şey olacak.

bir tane kök olacak tabi kök bir tane olacak misal x olsun tabi random olucak oda, kardeşler olucak random harfler ve kardeşlerin çocukları şeklinde olacak tabi onlarda random.

x => x kök 

e                 r                 t   => kardeşler

e nin cocukları<=      v          b         n

yukarıda gösterdiğim şekilde r t nin de cocukları olacak random olacak ve bu boyle random olarak 2 bin kere devam edicek.

Gelelim en can alıcı kısıma : Ben bu 2 bin tane randomu yazdırdıktan sonra altınada bu 2 bin random icinden kac tane a ve b rakamı yan yana gelmiş onları buldurmak istiyorum yani kaç tane kardeş a ve b var yan yana bunu buldurmak ve hemen altında ekrana yazdırmak istiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı 3 günlük bi süre tanındı bana bu odevi daha bugun aldım yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok iyi olucak benim acimdan simdiden tesekkur ederim.

Başkalarına hakim olan kuvvetlidir, kendine hakim olan kudretlidir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ercan
    Ercan's avatar
    Erkek

ağacın sanırım complable olucak, yanlış anladıysam düzet

ağacın derinliğini alıp ona göre bir dizi oluşturursun, dizinin her bir elemanı char'dan oluşan 2^n'lik bir dizi olur

dolaşma yöntemlerinden birisiyle dizileri doldurup kontrolünü yaparsın. Bu aklıma gerek basit ve biraz uzun yol.

diğer yöntem ise yine dolaşma yöntemlerinden birisini kullanabilirsin, ama kontrol için yine ayrı bi yerde farklı bi şekilde verileri tutman gerekebilir.

edit: örnek ağaç yapısınıda veriyim

http://yzgrafik.ege.edu.tr/~ugur/13_14_Fall/DS/TreeTest_2012.cs

Ercan tarafından 20/Oca/14 23:28 tarihinde düzenlenmiştir

IF YOU ARE NOT TİRED, YOU ARE NOT DOING IT RIGHT
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jigsaw
    Jigsaw's avatar
    Erkek

kaynak yardımcı olabilir gibi hocam ancak uygulamalı olarak yardım edebılıcek var mı ?

Başkalarına hakim olan kuvvetlidir, kendine hakim olan kudretlidir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ercan
    Ercan's avatar
    Erkek
    Jigsaw bunu yazdı

kaynak yardımcı olabilir gibi hocam ancak uygulamalı olarak yardım edebılıcek var mı ?

Hocam en azından biraz kodla uğraş takıldığın yerde devamını söylerim, mantığını kavradıktan sonra gerisi kolay

IF YOU ARE NOT TİRED, YOU ARE NOT DOING IT RIGHT
Toplam Hit: 898 Toplam Mesaj: 4