Cd-Dvd Fiziksel Koruma
-
o gün bi nostalji yapak dedim most wanted yükleyecedim cd 3 te problem çıktı cd çizik falan yok ama kenarında küflenme gibi bi olay olmuş :))) çürümüşmü ne işte..
diğer 3 cd de bişe yok belki cd kalitesizliğinden olmuştur neyse hadi bu oyundur bişe olmaz dedik ama şimdi benim resimler falan var dvd lerde onlra bişe olsa daha bi yerdende bulaamam çift kopya alıyorum bü yüzden nasıl saklasak sizin biyöntem var mı internette bi yerlere falan mı atsak çok önemli hatıra çünkü varmı tavsiyeniz
-
bu konuya lütfen cvp yazarmısınız ulan :)))
-
21 dk arayla cevap bekliyosun
1- Rutubetli yerlerde tutma
2-Cd leri Cd kabında tut
3-arada bir temizle kuru bi bezle
4- simdilik aklıma bukadar geliyor
-
hotmail in sky drive hizmetini kullabilirsin 25 gb lık alan veriyor istediğini at fotoğraflar için yeterde artar bile..
-
The_FCN bunu yazdı:
-----------------------------21 dk arayla cevap bekliyosun
1- Rutubetli yerlerde tutma
2-Cd leri Cd kabında tut
3-arada bir temizle kuru bi bezle
4- simdilik aklıma bukadar geliyor
-----------------------------hepsi cd çantamda ahşap çekmecede duruyor. çizilmesin diye elimden gelen tüm özeni gösteriyorum.
skydrive olayı ii gibi.. site sağlammı acaba.
edit: microsoftunmuş :D
-
İlla cd veye dvd kullanman şart mı? Flash bellek var, taşınabilir harddisk var. Ha illa dvd de falan dursun diyosan;
http://bilgisayar.gittigidiyor.com/Sarf-Malzemeleri_CD-DVD-Temizleyiciler_W0QQkatZZbika
Bunlardan bende vardı. Çalışmayan cd me sürdükten sonra çalıştı. Ama sadece bi kere deneme fırsatım oldu.
Ama bence al bi flash bellek. Zaten resim falan çok yer kaplamaz.
-
güneşten, manyetik alandan, fazla ışıktan, nemden korucaksın, yine de şanslıysan 5 yıl falan depolayabilirsin, cd en kısa ömrü olan 2. birim, 1.si ise minik flash bellekler onların da ortalam ömrü 2 yıl.. external hard diskler markasına göre 20-30 yıla kadar gidiyor hocam