folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder CD Koruma Yöntemlerini Atlatmak



CD Koruma Yöntemlerini Atlatmak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Program geliştiriciler, gittikçe artan korsan yazılımların önüne geçmek, yazılımlarını korumak için CD'lerin programlanma ve basım aşamasında bazı yollara başvuruyorlar. Özellikle oyun CD'leri bazı tekniklerle kilitleniyor ve kopyalanması zorlaştırılıyor, böylece bir nebze de olsa oyun korsanlığının önüne geçilmiş oluyor. Türkiye'de tüketicinin çok doğal bir hakkı var: Lisanslı yazılım alanlar, orijinal disketlerin başına gelebilecek herhangi bir aksiliğe karşı sadece bir adet yedekleme kopyası yapabiliyorlar. Bu durumda LaserLock, LockBlocks, SafeDisc, SecuROM, Cactus Data Shield, CD-Cops, CopyLok, DiscGuard, MusicGuard, ProtectCD, SafeCast veya benzeri bir teknik ile mühürlenmiş lisanslı bir yazılım satın alan tüketiciye haksızlık yapılıyor. Aslında ülkemizde Amerika ve diğer başka birkaç ülkede olduğu gibi ‘kopyalanamaz' CD satılamaması gerekiyor, fakat şimdilik böyle bir uygulama yok. Her%3cmagehangi bir yazılım veya oyun CD'sinde bulunan kilidi ‘sadece kişisel kullanımınız için' atlatmak istiyorsanız şu adımları uygulayabilirsiniz:

    Önce http://www.gamecopyworld.com/ veya http://www.megagames.com/ sitesine bağlanarak kopyasını oluşturmak istediğiniz yazılımı bulun. Bu yazılım için sunulan NoCD, Fixed EXE veya benzeri isme sahip dosyayı bilgisayarınıza indirin. Orijinal CD'nizin tüm içeriğini, dosya - klasör hiyerarşisini bozmadan bilgisayarınıza kopyalayın. Artık içeriği boş bir CD'ye yazabilirsiniz. Tabii internetten indirdiğiniz dosyayı yazdığınız CD'ye dahil etmeyi unutmadan. İlgili yazılımı veya oyunu kuracağınız zaman, kurulum işlemi tamamlandığında indirdiğiniz özel dosyayı açıklama dosyasında belirlenen dosya üzerine kopyalayarak (genellikle uygulamayı çalıştıran EXE dosyasının üzerine) uygulamayı serbestçe kullanabilirsiniz. Bu özel dosya, aynı zamanda uygulamayı kullanmak için orijinal CD'nin CD sürücünüze takılı olma zorunluluğunu da ortadan kaldırır.

    Herhangi bir orijinal yazılım CD'sinin imajını (birebir kopyası) sabit disk üzerinde tutmak da iyi bir fikir olabilir. Böylelikle ilgili uygulamayı ve oyunu yüklemek için CD arşivinizi araştırmak zorunda kalmazsınız. Orijinal CD'nin sabit disk üzerinde bir imajını oluşturmak için Nero veya benzeri bir CD yazma uygulamasından faydalanabilirsiniz. Oluşturduğunuz imajı sanal bir sürücüye atamak içinse Daemon Tools (http://www.daemon-tools.cc/) adlı ücretsiz uygulamayı kullanmanızı tavsiye ederiz. CD'yazmak için Nero kullanıyorsanız uygulama ile gelen ImageDrive modülü de Daemon Tools ile aynı işi görecektir.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Resmi sağ köşeye ayarladım ama yine ortaya kaymış. Bi adminimiz düzenlerse sevinirim :\

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2009
    Erkek

    hayvancım denedinmi çalışıyormu :)


    🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2007
    Erkek

    kimse Hayvan'ın elinden kurtulamaz :F


    sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
Toplam Hit: 11957 Toplam Mesaj: 4