Cd Rw Okumuyor
-
2 sene önc aldığım cd rw okumuyor.ama 8 senelik cd rom hala taş gibi.bi şey yokken durup duran şey nasıl bozulur?
göze toz kaçmıştır cd içindeyken restart at belki aniden hızlanınca toz uçar diye fikir verdiler.olmadı.kızakta kayma vardır diyende var.yarın kısmtse açıp kurcalamayı düşünüyorum.ben açarsam daha çok mu bozarım? yoksa bi tamirciyemi götüreyim.
yani açarken yapmamam gereken hassas bi yeri varmıdır?
bu arada modeli lite-on SOHR-5238S
-
kablolarda bi sorun olduğunu sanmıyorum.ışığı yanıyor.cd takılıyken içi boş göstriyo.acaba donanımı kaldırıp bi daha mı yüklesem?
-
Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------2 sene önc aldığım cd rw okumuyor.ama 8 senelik cd rom hala taş gibi.bi şey yokken durup duran şey nasıl bozulur?
göze toz kaçmıştır cd içindeyken restart at belki aniden hızlanınca toz uçar diye fikir verdiler.olmadı.kızakta kayma vardır diyende var.yarın kısmtse açıp kurcalamayı düşünüyorum.ben açarsam daha çok mu bozarım? yoksa bi tamirciyemi götüreyim.
yani açarken yapmamam gereken hassas bi yeri varmıdır?
bu arada modeli lite-on SOHR-5238S
-----------------------------Bu kadar şeyi düşünene kadar cd rom'un ömrünün bitmiş olacağını düşünemediler mi :| Kaç senelik bu arada ?
-
ikincil hdd kablosunu tak tekrar dene
-
pc görüyor ama okumuyorsa direk çöp. miadı dolmuş (:
-
strike bunu yazdı:
-----------------------------ikincil hdd kablosunu tak tekrar dene
-----------------------------valla öğlden beri yok usbye linux kurayım, yok biosu güncelleyim derken beynimin devreleri yandı.ama siz yazın yarın akşam işten gelince hepsini denerim tek tek artık :) tşekkürlr.
-
cd rom göz okumuyordur hocam.. ömrü bitmiştir artık yenisini alıp eskisiyle vedalaşsan iyi olur..
-
aynı sorun benim dvd rw de olmuştu arkadaşım. dediğim yöntemi uyguladım halloldu :)
-
yeri gelmişken sorayım,
benim patronun laptopunun dvd-rw si bilgisayarımda görünmüyo bios dada görünmıyo galiba. nolcak şimcik :)
-
dvd ve cd rom-rw ler için sürücünün arkasına HDD kablosu ve 12 V lik bi kablo takılır. O kabloları kontrol et istersen :)