C++"Da Pointer"Lar
-
Nasıl kullanılır bana bilgi verebilecek varmı?
-
Selam,
hatirladigim kadariyla Intikam Zamaninin bazi modulleri icin C++ kullandiginizi yazmistin. Nasil bir yardim istiyorsun? Bu konuda sormak istedigin bir sey mi var yoksa Pointer kullanimini anlatan dokuman gibi bir seymi istiyorsun? -
Pointer kısaca hafızadaki bi adresin yerini gösteren bi sayıdır.
bi örnek veriom sana pointerla ilgili...
#include <iostream>
using namespace std;
int main ()
{
int *p , i;
//burda bi integer pointerio olan p ve bi integer olan i yi atadık
i = 5;
//i nin degerine 5 verdik
p = &i;
//P ye i nin adresini yükledik (& işaretini addressof diye okursan karıştırmazsın)
cout << " i: " << i << endl;
cout << " p: " << p << " (i nin adresi p de tutuluor)" << endl;
cout << "*p: " << *p << endl;
//p bir integer adresi tutuyor, p ye i nin adresini atadiimiz icin, i de ne olursa *p icinde de o olacak. (*p , p pointerinin gösterdii adreste tutulan veriyi döndürür.)
return 0;
//prorami sonlandirdik
}
-
eğer istersen sana pointers"ı özetleyen ingilizce bir doküman göndereyim.
-
holyone oraya yazmış kısaca ama pointerler c nin bence herşeyi neyse döküman bulabilrsen oku başarılar
-
pointerler tam bir başbelası :P
-
ah kardeşim benim kodu biraz daha dikkatle baksaydın eminim görürdün eminim derleyicin sana uyarı mesajınıda vermiştir dikkat et *p türünden olan bir nesneye int türden bir nesnenin adresini NAH atıyorsun sen sadece pointerin değerini tuttuğun değişkene değil farklı bir bellek bölgesine transfer ettiriyorsun yani uyarı mesajlarını dikkate al
saat 00:06 üç saat uyudum umarım kodu doğru okumuşumdur :d sabaha yetiştirmem gereken çok iş var çokkk iyi geceler size
Toplam Hit: 2987 Toplam Mesaj: 7