C#'Da Sayfalama Yapmakla İlgili Bir Soru
-
Selam, http://aktuel.mynet.com/galeri/yasam/seksapalitesi-yuksek-kizlar-lexi-ray/5091/168685/sayfa/1/ şu mynetde resim galeride sayfalama yapmış. Toplamda 158 tane resim var ve 11 tane resim sırasını gosteriyor sürekli. Böle bişey yapıcam ama daha önce denememiştim. Ufakdan algoritmasını anlatıcak varmı? not: LINQ gibi hazır sistemleri önermeyin lütfen.
-
Bunun icin algoritma gelistirmeye gerek yok ki :) Yanlis hatirlamiyorsam GridView uzerinden gosterdigin verileri sayfa bazli siralayabiliyorsun. Yani 100 tane fotografin , kayitli oge sayisini sayfa sayisi olarak gosterip, gridview icerisine tek tek cekebiliyorsun. Bunuda tek satir kod yazmadan Visual Studio uzerinden yapabiliyorsun. Universitede bitirme projesinde kullanmistim bu ozelligi , etkinlik takvimi benzeri birseyler yapip toplu listeletiyordum arsivden falan...
-
Sayfaya gridview ekle, ekledikten sonra Choose Data Source kısmına gelip veritabanını projene ekle. Veritabanındaki uygun tabloyu seçtikten sonra karşındaki kutuda 3 tane kutucuk olacak. Oradan Enable Paging seçeneğini işaretlersen sayfalama yapmış olursun. Kolay gele.
-
Allah kahretsin bu hazır kontrolleri ya, nefret ediyorum.
Hocam eğer bunu hazır kontrollerle yapmayacaksan kod olarak yardımcı olabilirim.
-
Atesi yeniden kesfetmenin anlami yok, wking :)
Devir, hizli, hatasiz, dusuk maliyetli urun gelistirme devri.
Hazir component'i tekrar kodlayarak fantazi kurmanin anlami yok :)
-
ASP.netin componentlariyla, gridiyle datasetiyle 2 sene falan harcadım adam gibi iş çıksın diye fakat geldiğim sonuç şu ki componentların orasının burasının patlamaması için yazdığın kod toplam kodunu geçiyor.
Zaten bence web projesinin tam olarak OOP olması doğru değil. sonuçta yukardan aşşağı akan bir yazı varsa ve en alt satırda üste bişey ekle diyorsan çok büyük bir performans kaybıdır, asp.net , java gibi zımbırtılar bunu sürekli yapıyor.
Bu arada sayfalamayı kodsuz asp.netin componentlarla yaparsan asp.net butun datayı komple sqlden çekip ilk 10 kaydı basacağı için ciddi bir performans kaybı olacaktır
-
Google'da Türkçe sayfalarda asp.net custom paging aratıp stored procedure row_number() fln kullanılmış örnekleri incelersen iyi olur sanırım. Holy'nin dediği gibi diğer türlü sayfalama yaparsan, veritabanındaki veri sayısı arttıkça site performansı çok düşer
-
performans konusunu holy deşmiş zaten ki çok haklı. 2. olarak urlWrite kullanıcam o yüzden yapmak istiyorum bunu. 3. olarak wking gibi hazır kontrollerden bende fazla haz almıyorum. Bazı konularda dünyayı yeniden keşfetmem gerekiyor. O zaman projeye daha bi sahiplenebiliyorum. Kendim zaten sayfalama yapmışım row_number ile. Ancak ben numaraların hepsini basıyorum sorun orda. ilk 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 33 34 35 son Üstdeki nokta olan kısmın mantığını kuramadım sorum orası aslında :)
-
inline çalışmaya alışmalısın hocam o ... muhabbetini duyunca diyesim geldi,
.net de örnek bulamazsan asp,php gibi kaynaklara bak sonuçta sana mantığı lazım
-
kodla yapılan paging örneği olması gerek internette asp.net de
-
kodla yapılan paging örneği olması gerek internette asp.net de