Cde Void Komutunun Nasıl Kullanıldığını Arıyorum
-
beyler ödevim varda Cde Void Komutunun Nasıl Kullanıldığını Arıyorum bi yardımcı olursanız sevinirmmm
-
şimdi void fonksiyonların dönüş türleriyle alakalıdır eger fonksiyon bir deger döndürmicekse yada döndürdügü deger senin için önemsizse void kullanılarbilir..
-
genel olarak nasıl kullanıldığını öğrenmek istiyrum hocam
-
benımde aklımda bir soru var...madem bir değer değer dondurmeyen bir fonksiyonu neden yazayımki?biras at gözlüğüyle baktıgımın farkındayımda aklıma gelmedi örnek...
-
Fonction ve Procedure konularini tekrar etmenizi tavsiye ederim...
-
iki soruyada bir örnekle cevap verim :)
void selam(char isim)
{
printf("Selam, %s.",isim);
}şimdi tüm programı yazmıcam ama örnek şöyle...Kullanıcı ismini giriyor ve bir fonksiyon bu ismi alıyor ve ekrana yazdırıyor...Başka bir işlemde kullanmak için bir deger dönmüyor...Peki nerde kullanırız bir program yazdık varsayalım 50 tane menu var her menuye tıkladıgımızda menünün ismi yazıcak her biri için
printf("menuadı");
mı yazmak kolay yoksa bir kereligine yukardaki fonksiyonumu....
birde deger döndüren fonksiyona örnek verim....
int sayı(int a,int b)
{
int c = a+b;
return c;
}
böylelikle C degişkeni program içersinde kullanılabilir...Biraz teknik hatalar var ama bu kadar basit örneklerle bu kadar anlatılıyor ;)
-
pardon efet haklısın düşünemedim...compü hocam ben daha o kısımlara gelmedim:))...pointerları silip süpürcem kısmetse 2-3 güne...ondan sonra gerisi gelicek...