folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Ceh Sertifika Sınavına Nasıl Hazırlanmalı?

Ceh Sertifika Sınavına Nasıl Hazırlanmalı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nepnesomao
    nepnesomao's avatar
    Erkek

Selamlar,

Arkadaşlar ben Ceh sertifikasına merak saldım.Daha doğrusu öncelerden de biraz bu konularla ilgileniyordum, ancak bilgi güvenliğine olan ilgim beni bu sertifikayı almaya itti. Evet internette araştıdım Ceh sınavına çalışmakla ilgili ama hemen her sitede linux bil, sistemi bil gibi yazılar var.

Benim istediğim bu hazırlık aşamasındaki püf noktaları.Yani burada network,sistem vs. hangi konulara daha fazla ağırlık vermek gerektiği nelere daha fazla çalışmam gerekiyor. 

Bu arada bir kursa gitmeyi düşünmüyor.

Bu konu ile ilgilenen ve bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

Amat Victoria Curam
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

madem kursa gitmeyeceksin gorsel derslerden calis.

cikmis sorular varsa onlara bak.

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

bildiğim kadarıyla CEH sınavları piyasadaki en taşşaklı sınavlardan bir tanesi..

ehliyet sınavı gibi, öyle 1 ay çalışayım sınavı geçeyim muhabbetlerinin pek olabileceğini sanmıyorum..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

hocam linux öğren, sistemi öğren diyenleri kulak ardı etme linux ve sistem öğrenmen gerekir. önce ağların nasıl çalıştığını öğren bence

kendine şöyle bir yol haritası çıkarabilirsin : 

bilgisayarın nasıl çalıştığını öğren

network temelleri konusunda bilgi sahibi ol (ccna sınavlarına hazırlananların kullandığı materyallerden faydalanabilirsin, bide ccna alırsın)

gentoo, slackware gibi bir linux kullan. zaten kurarken vs seni çok uğraştırıcaktır.

linux öğrenirken, biraz c ve iyi derecede python öğren

linux ta kendini geliştirdiğinde ufaktan sistem yöneticiliğine başlarsın, zaten biraz tecrübe birazda kendi çabalarınla ceh çi olursun

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Eger sistem veya network yöneticisiysen ve sektörde minimum 3 yıl tecrüben varsa internetten study guidelarını indir birde video tutoriallar ve penetration lablarini indir

2 hafta da halledersin. Cissp ile karşılaşınca ceh baya basit bir sınav. Eger sistem bilgin yokda network bilmiyorsan zaten bu aertifikayi almaninda bir anlami yok

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gretchenmorgan
    gretchenmorgan's avatar
    Erkek

dostum sana bol şans. linux konusunda basit takılmaların olursa bana mesaj yoluyla ulaşabilirsin. backtrack 5 ve ubuntu kullanmışlığım var. ama inan ceh sertifikasına bende merak salmıştım bir ara ve 5 yıllık bilgi birikimim yetmiyor. o derece zor.

e-okul hakkındaki tüm sorulara açığım. okul müdürlüğü yapıyorum
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

http://internethukuku.net/certified-ethical-hacker-ceh-godzilla-tarafindan-hacklendi/

ceh sertifikasi hacklenmis

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    netWire
    netWire's avatar
    Erkek

Sertifika çok önemli değil. Asıl önemli olan şey bilgi.

Son 5 yılın çıkmış sınav sorularına çalış geçersin. (Sertifika sahipleri bunu söylüyorlar) :)

Fatal error: Call to undefined function mutlu_ol() in hayat.php
Toplam Hit: 13707 Toplam Mesaj: 8