Centos - Windows 7 Arasında Samba Bağlantı Problemi.
-
yaptıklarım :
1-) centos üzerinde samba arayüzünü kullanarak kullanıcıyı olusturdum, root grubuna aldım.
2-) paylasılan klasörün erisim izinlerini actım.
3-) firewall ve selinux pasif durumda.
4-) windows'taki netbios yardımcısı devre dışı.
5-) yine windows'ta lan manager kimlik dogrulama düzeyi lm & ntlm gönder - anlasma olduysa ntlöv2 oturum güvenligini kullan olarak ayarlandı.
6-) microsoft ağ istemcisi'nde smb sunucusu sifrelenmemis parola gönder kısmı etkin.
7-) centos vmware üzerine kurulu ve ag konfigürasyonu nat olarak ayarlandı, dhcp otomatik.
8-) ag sürücüsüne baglan kısmından centos ip'sini girmeme ragmen baglanmıyor. kullanıcı isimlerini hem unix hem windows olarak denedim. hatta windows'ta samba'da ayarlanan windows kullanıcı adıyla yeni hesap olusturdum, o da olmadı.
sonuc olarak baglanmıyor, centos'un ıp'sini görmüyor.
ayrıca webmin'e de baglanamıyorum, ip adresini statik olarak da ayarladım, yine aynı. windows - centos arasında bir sıkıntı var belli ki. vmware'ın misafir araclarıyla ilgisi olabilir mi acaba ? onun da yüklemesinde bir sıkıntı var da, ugrasmadım simdilik. daha önce windows'tan webmin'e sorunsuzca erismistim.
yapmadıgım tek sey, windows'u yeniden baslatmak oldu sanırım, ona da üsendim su an bu kadar sey acıkken.
-
webmin tamam ama samba'da halen sorun var.
-
nat olarak ayarlama, bridged network falan varsa onu seç.
virtualbox da var bridged vmware de vardır herhalde
-
denemistim onu da.
-
Dostum settings kısmından networka gelip yeni bir ağ kartı ekleyip
Ayarlarını elle vermeyi denesene bi belki olur :)
@Dipnot
Döküman aklımda merak etme , yakında elinde
Twitter tarafından 05/Eki/13 18:03 tarihinde düzenlenmiştir -
sikinti nat ta olabilir