Cep Telefonu Hafiza Kartlarından Anlayan Müridler Bakabilirler Mi
-
Şimdi bende 2 Adet 8gb Hafıza Kartı vardı.
- Birisi : 8 GB SAMSUNG MicroSD Class 2
- Diğeri : 8 GB ÇİN İŞİ MicroSD Class 10
Yanlız bunlardan daha hızlı olması için , performans bakımından bir tane 8GB MicroSD Class 10 alayım istedim ama bulamadım.
16GB Class 10 aldım.
Şimdi Sorum şu :
Bana lazım olan ortalama 5GB - 7GB arası bir kart , o kadarlık bir alan...
Bu kartın da ortalama yarısı boş duruyor ve ben bu kartı cihaz hızlı çalışsın kasmasın diye aldım ama ; SAMSUNG un Class 2'siyle arada pek bir performans farkı hissetmıyorum. O derece yani :)
Aldıgım 16GB Class 10 kartta Teknosadan ''Lexar marka''
* Şimdi bu kart 16Gb oldugu ıcınmı agır calsııyor?
* Yoksa 8GB Class 10 da bu sekılde bu hızda mı calısır?
* Neden Samsung un , 2 sene öncekı Class 2 Kartı bu class 10 la aynı hızda :D
Şu sorulara bi yanıt , bana bi çözum :) -
Tecrübelerime dayanarak düşük gb veriyi daha hızlı işlediğini söyleyebilirim. Mesela 32gb class 10 yerine 16gb class 10 tavsiye ediyorlar. Bendede samsung 32 gb class 10 micro sd var. Sanki eski 2gb class 4 daha hızlı gibi. Tabi işin içine rom bellek ram işlemci hızı girince olay dahada değişiyor.
-
ben de c6-01 kullanıyorum
micro sd almak için bilgisayarı açtım tbt ye bakayım önce dedim.
Tesadüf konuyu buldum :)
Şimdi 8 gb bana az geliyor HD Video Çekimi için.
16 gb almayı düşünüyorum ama bu sefer telefon yavaşlar mı?
Class 10 alacağım
-
alakası yok. sistem hafıza kartı üstünde mi çalışıyorki hızlanmasını bekliyorsun. sadece telefona birşeyler kopyalarken yada telefondan kopyalarken fark edersin. ama os'u karta taşırsan hızlanabilir.
-
Dos_Attach bunu yazdı
alakası yok. sistem hafıza kartı üstünde mi çalışıyorki hızlanmasını bekliyorsun. sadece telefona birşeyler kopyalarken yada telefondan kopyalarken fark edersin. ama os'u karta taşırsan hızlanabilir.
Alakası var.Mesala Android'de kartın okuma hızı ne kadar yüksekse açılacak uygulamanın dosyalarını daha hızlı okur ve uygulamayı daha hızlı açar.
-
Citizen bunu yazdıDos_Attach bunu yazdı
Alakası var.Mesala Android'de kartın okuma hızı ne kadar yüksekse açılacak uygulamanın dosyalarını daha hızlı okur ve uygulamayı daha hızlı açar.
İyi de hocam sonuc olarak ne yapayım :)
Bu 16gb class10 yerıne , 8gb class10 alsam işlermı daha hızlı? -
suhatuna bunu yazdıCitizen bunu yazdıDos_Attach bunu yazdı
Bu 16gb class10 yerıne , 8gb class10 alsam işlermı daha hızlı?Pek anlamam bu işlerden ama veri okuma hızı en yüksek olandan olsun.Birde ya Sandisk yada Toshiba al marka olarak.
-
Citizen bunu yazdısuhatuna bunu yazdıCitizen bunu yazdıDos_Attach bunu yazdı
Bu 16gb class10 yerıne , 8gb class10 alsam işlermı daha hızlı?Pek anlamam bu işlerden ama veri okuma hızı en yüksek olandan olsun.Birde ya Sandisk yada Toshiba al marka olarak.
Hmmmm ...!
Cihazdan sanırım bizim sıkıntı :D