Cep Telefonu İçin Program Yazma
-
arkadaşlarım önümde uzunca bir zaman var ve ben cep telefonları için symbian yada java programlar yazmak istiyorum ancak şöyle bir sorun var bu programlamaya nereden başlamam gerek java mı yoksa symbian için farklı bir şeyler mi yapmak gerek ??
-
keşke google da arasaydın :) google da var hocam
-
ii fikir ya bende bir ara heves etmiştim saglam kaynk yoktu..
-
symbian için yazacaksan baya zorlar seni, c++ diliyle yazılıyor, gerekli sdk lar nokia nın sitesinde vardı. visual studio da yazabiliyorsun, sdk nin içinde gerekli emulatorler var. java biraz daha kolay olsada yapabileceklerin sınırlı. c++ ile telefonun hemen hemen herşeyine ulaşabilirsin gerekli apilerini indirerek.
ama en rahatı windows mobile için program yazmak ;)
-
Windows kullananlar için:
.net ile.
Java kullananlar için,
Java Mobile ile.
Symbianlar için:
Symbian ile.
Bunlar arasından muhtemelen en kolayı .net Mobile dır.
-
anubisx bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlarım önümde uzunca bir zaman var ve ben cep telefonları için symbian yada java programlar yazmak istiyorum ancak şöyle bir sorun var bu programlamaya nereden başlamam gerek java mı yoksa symbian için farklı bir şeyler mi yapmak gerek ??
-----------------------------dostum bir ara bende epey sarmıştım bu işleree.şunu diyim eğer java biliyorsan tel için programlamada fazla sıkıntı çekmezsin bilen tanıdıklarım var onlara danışırsın.ama symbian işi pek yemez c++ bilmen gerekiyor bir de bunu fazla bilen yok ben bir ara araştırdım sana yardımcı ola bilecek bütün dökümanlar ingilizce.ingilizcen varsa tavsiye ederim.
bunların dışında python mshell falan var onlar biraz daha basit.
yine yardımcı olurum