Cep Telefonu Yüzünden Düşen Uçak Var Mı?
-
Evet müridler, çok merak ediyorum.
Cep telefonu veya diğer elektronik aletler zarar verdiği için düşen uçak var mı? Ben hiç rast gelmedim sizlere danışmak istedim.
-
uçağı bilmiyorum ama otobüs vardı.
ayrıca 10 yaşındamıydım neydim bir host telefonum çaldı diye ebemi sikmişti.
bugün yakalasam ben onun ebesini sikerdim :W
-
Hemen özetleyelim, cep telefonu yüzünden uçak düşmez, saçma bir önlem sadece hiç bir bilimsel dayanağı yok.
-
evet bir cep telefonu yüzünden düşmez ancak 250 cep telefonu ciddi bir hatya sonuç çıkarır. Eğer bir kişi telefon kullanırsa geriye kalan 249 kişide kullanma hakkına sahip olur bu yüzden ceptelefonu uygulaması gayet mantıklı.
-
hocam navigasyon cihazlarını etkiler.
vor dan gelen sinyallerde sorun olabilir. . ayrıca ILS de yani pistlerde bulunan otomatik yaklaşma sisteminin sinyallerinde de problem yaratabilir.
işte otomatik yaklaşmada sıkıntı olursa o zaman uçak düşebilir :)
kısacası bir önlemdir. ancak bir telefon değilde birçok telefonun acık kalması büyük bir manyetik ortam yaratacaktır.
-
FoKMaN bunu yazdı:
-----------------------------
hocam navigasyon cihazlarını etkiler.
vor dan gelen sinyallerde sorun olabilir. . ayrıca ILS de yani pistlerde bulunan otomatik yaklaşma sisteminin sinyallerinde de problem yaratabilir.
işte otomatik yaklaşmada sıkıntı olursa o zaman uçak düşebilir :)
kısacası bir önlemdir. ancak bir telefon değilde birçok telefonun acık kalması büyük bir manyetik ortam yaratacaktır.
-----------------------------ayrıca iniş takımlaırnın açılmasını engelliyordu sanırım ?
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------ayrıca iniş takımlaırnın açılmasını engelliyordu sanırım ?
-----------------------------bildiğim kadarıyla iniş takımlarına acma ve ya kapatma komutu hala kablolarla iletiliyor. o yüzden bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
hocam bu video da güzel konuyu güzel özetlemiş.
http://www.uzmantv.com/cep-telefonlari-ucagin-dusmesine-neden-olur-mu
-
Mythbusters bununla ilgili deney yapmıştı; http://www.webteizle.com/Belgesel/546-Efsane-Avcilari-Mythbusters--Ucakta-Cep-Telefonu-izle.html
-
bugune kadar olmadi sanirim. Ucaktayken ben yapiyorum sizde deneyin telefon vs cikartinca cantadan falan millet yadirgayan gozlerle siz bakmaya basliyor paranoyak anasini sattiim milletti.
-
bizim burda(mersin) otobus freni kitlenmisti bi sure gidememisti elektronik sebeplerini bilemiyorum. biri bizi aydinlatsin please.