Çevre Mühendisliği Ve Tekstil Mühendsiliği Okuma ?
-
Çevre Mühendisliği ve Tekstil mühendisliği okunur mu ?
Bu mesleklerin geleceği varmı ücret bakımından nasıllar ?
Bu mesleklerin içinde olanlar veya okuyanlar yardım edebilirmi ?
4 senelik tuttu Bursa Uludağ Üni.
-
tekstil gayet boktanmış.
-
kaçıncı yılın lys deki ? ona göre önerecgm sana ii veya kotu ilk senen ise cevre yazma bence veya tekstil ama 2 veya 3 se senın tercıhın cevreci olursan ced raporu hazırlarsın analız felan arıtma vs. tekstil ise okuma ama uludag olunca iş değişiyor orası iyi tekstilde :) benım tavsıyem bunlar :=)
-
tekstıl muhendısı = okumus ıscı
-
ağbeyin arkı itü teksilden mezun çalıştığı türk firma bangladeşe gönderdi geçenlerde :D orda çok ucuza uşak araba ve şöferi bulabiliyorsunuz. :D bangladeş çok kötü kokuyormuş :D
kısaca kötü meslek yoktur.o mesleğin sahibikötü kişilik vardır.
-
Gırısımcı bır ruhun varsa tekstıl okuyabılırsın.Cunku kamuda tekstıl muhendısı olarak ıs bulman cok cok zor.Ama soyle de dusunebılırsın gırısımcı ruhum zaten var neden unıversıte okuyayım kı dersen buna da hak verırım.Su anda Turkıye de tekstıl ısınının basını cekenlerın tekstıl muhendıslıklerıyle alakası yoktur emınım.Ilkokul mezunudur,zengındır,ısletmecıdır muhendısı yanında calıstırır dusuk bır maasa.Ozellıkle son yıllarda kucuk ısletmeler buyuk olma yolunda bayagı bır adım attı.Buyuk destekler soz konusu ıs kurma ve buyutme konusunda.Ama bunları yapmak ıcın bastan da soyledıgım gıbı tekstıl muhendısı olmaya luzum var mı bılmıyorum.Cevre konusunda hıc fıkrım yok ama en azından kamuda tekstıle gore daha avantajlı olacagını dusunuyorum.
-
csr288 bunu yazdı:
-----------------------------
kaçıncı yılın lys deki ? ona göre önerecgm sana ii veya kotu ilk senen ise cevre yazma bence veya tekstil ama 2 veya 3 se senın tercıhın cevreci olursan ced raporu hazırlarsın analız felan arıtma vs. tekstil ise okuma ama uludag olunca iş değişiyor orası iyi tekstilde :) benım tavsıyem bunlar :=)
-----------------------------Bu ikinci giriş.
-
çevre 2.sınıf okuyorum aynı devreniz yani.. çevre işi iyi gibi ama yine de önermem.. bnce şansın varsa bidaha hazırlan git öğretmenlik falan yaz..
-
hangi üniversitede okuyacağını bağlı her ikiside iş bulma bakımından.
çevre mühendisliğini bilmem ancak tekstil için uludağ,izmir,itü gibi yerlerde okursan yanınada ingilizceyi çakarsan gayet iyi yerlerde çalışırsın. illaki üretimde çalışıcaksın diye bir şey yok. bir sürü denetim firması var buralar da genellikle tekstil mühendisi alımı olur. benim çalıştığım yer öyle mesela. tercih sana kalmış.
tamamıyla senin elinde işçi olmak yada beyaz yakalı olmak.
-
tekstil okursan dostum çok büyük firmalarda çalışman lazım ki mesleğini yapabilesin. türkiyede tekstil sektör olarak çok kötü. hala çok büyük bi istihdam var orası doğru. ama bu mühendisleri için ne kadar geçerli o tartışılır. patronları genelde kaba paraya tapan adamlar. rekabet çok yüksek. ve stresli bir iş. işten çıkarmalar çok yüksek. çevre mühendisliği nin ise geleceğin mesleği olduğu söylenir yazar. merakla bekliyoruz o geleceği :).