Chatgpt Eklenti Tavsiyeleri
-
Kullandığımız ve tavsiye ettiğimiz ChatGPT eklentilerini bu başlık altında tanıtıyoruz.
ilk tanıtım benden: Show Me Diagrams (Bana Diagramları Göster)Show Me Diagrams, herkesin basitçe kullanabileceği bir veri görselleştirme eklentisidir. Örneğin "Türkiye'deki siyasi partilerin birbirlerine zihinsel yakınlıklarını bir zihin haritası şeklinde görselleştir" şeklinde komut vererek bir görsel hazırlamasını isteyebilirsiniz. Sonra bu görseli yine komutlar vererek düzenleyebilirsiniz.
https://www.whatplugin.ai/plugins/show-me-diagrams kaynağından açıklama:
"Bana Diyagramları Göster, karmaşık kavramları, süreçleri veya verileri basit ve anlaşılması kolay bir formatta görselleştirmenize yardımcı olan kullanışlı bir araçtır. Bu, sizin için anında diyagramlar oluşturabilecek kişisel bir illüstratöre sahip olmak gibidir. Bir araba motorunun nasıl çalıştığını, fotosentez sürecini veya senatodaki siyasi partilerin dağılımını anlamaya çalışıyorsanız, bu eklenti anlayışınızı geliştirmek için görsel bir yardım sağlayabilir.
Nasıl kullanılır:
Adım 1: Bir diyagram isteyerek başlayın. "Bana bir araba motorunun nasıl çalıştığını göster" veya "Bana fotosentez sürecinin bir diyagramını göster" gibi bir şey diyebilirsiniz. Eklenti isteğinizi anlayacak ve diyagramınız üzerinde çalışmaya başlayacaktır.
Adım 2: Eklenti size diyagramın bir görüntüsünü sağlayacaktır. Bu resim sohbetin kendisinde sunulacak, dolayısıyla başka bir yere gitmenize gerek kalmayacak.
Adım 3: Diyagramı daha ayrıntılı olarak görüntülemek istiyorsanız, verilen bağlantıya tıklayarak yeni bir sekmede görüntüleyebilirsiniz.
Adım 4: Diyagramda değişiklik yapmak istiyorsanız, diyagramı çevrimiçi olarak düzenleyebilmeniz için size bir bağlantı sağlanacaktır. Ancak bu özelliğin tüm diyagram türlerinde kullanılamayabileceğini lütfen unutmayın.
Adım 5: Diyagramın türü veya onu oluşturmak için kullanılan dil gibi teknik ayrıntılarıyla ilgileniyorsanız, bu bilgi de sağlanacaktır.
Adım 6: Son olarak, daha fazla diyagram türünü keşfetmek istiyorsanız veya mevcut diyagramın nasıl geliştirileceğine dair fikir edinmek istiyorsanız, bunu isteyebilirsiniz ve eklenti gerekli bilgileri sağlayacaktır.
Unutmayın, Show Me Diagrams eklentisinin amacı karmaşık bilgileri sizin için daha anlaşılır hale getirmektir. Bu nedenle, ihtiyacınız olduğunda diyagram istemekten çekinmeyin!"
balik_ tarafından 13/Kas/23 01:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Gönderi güncellendi...