Chrome‘Un Session Buddy Eklentisi
-
Bazen çok sıkıntı oluyor bir sürü sayfa açık ama sonra kullanmam gerek, bazen yanlışlıkla kapatıyorum ve tüm sayfalar gidiyor (ayarlarda kaldığı yerden devam et seçili olmasına rağmen), biraz araştırdım ve güzel ve basit bir eklenti buldum, açık olan sayfaları toplayan ve bunları bir isimle kaydeden eklenti. daha sonra istediğiniz zaman o sayfaları ayrı bir ya da aynı pencerede açabiliyorsunuz hepsini..
Daha önce neden böyle bir şey kullanmayı düşünmedim bilmiyorum :) yer imlerine eklemek biraz kötü oluyor bir sürü yer imi var ama anlık kullanacağım sayfayı oraya almak pek mantıklı değil..
Bu tarz işi kolaylaştıracak eklentiler biliyorsanız paylaşabilirsiniz.. (adblock falan değil :) )
eklenti burda
https://chrome.google.com/webstore/detail/session-buddy/edacconmaakjimmfgnblocblbcdcpbko

Resimde görüldüğü gibi solda Xamarin Auth Session diye bir şey oluşturdum ve orada bazı siteler kayıtlı.. Bu da aktif session daki siteler(2 site açık), onları farklı bir adla kaydedebilirim, arama yapabilirim v.s.
Kullanan vardır muhakkak ama benim gibi bilmeyenlerin işine yarar diye düşünüyorum
-
Ben pinliyorum çok lazımsa sayfa. Linke sağ tık --> Sekmeyi iğnele
Eğer yanlışlıkla kapatmışsam da ctrl+shift+t abanıyorum :D
Bu eklenti de bayağı kullanışlıymış.
1049 tarafından 12/May/15 23:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Yandex Browser'da kendinden var. Tavsiye ederim.
-
-
pin olayını bilmiyorum hocam ama bana kategorileştirme lazım ve işin bittiğinde o kategoriyi slmem gerek. Mesela proje için facebook,twitter,google gibi platformların login özellikleri kullanarak login olacak bir sistem ekleyeceğim ama şuan başka bir iş yapıyorum, ama kısaca araştırdım ve güzel sayfalar buldum, bunları hemen bir kategoride kaydettim.. Bu işe zaman ayırdığımda oradan sayfaları tekrar açacağım işim bitince o kategoriyi sileceğim böylece sayfalarda gitmiş olacak. Çok pratik geldi bana.
Geri yükleme olayı yanlışlıkla kapanınca, ama bilerek kapatınca son kaldığım yerden devam et seçili olmasına rağmen boş geliyor bende. Chrome un son versiyonu ama böyle yine.. Ayrıca şu durumda çok işe yaramıyor o da. Çünkü bir sürü sayfa birikiyor bu sefer. Bu kategori olayı çok iyi oldu, çok zor durumda olduğumda not defterine bile kaydettiğim oluyordu :)
-
RotKerim bunu yazdı
bunun kullanım amacı farklı sanki hocam :) ben kategorileştirme yapmam lazım. Sürekli farklı işlerle uğraşıyorum ve onlarla ilgili farklı websiteleri var. Bunları ayrı ayrı tutmak lazım. Senin dediğin şey tümünü gizliyor.
@mkyb, yandex e alışamadım bir türlü, firefox a da .. eskiden opera kullanıyordum ondan sonra chrome un sadeliğine alıştım öyle devam ediyor :)
-
unbalanced bunu yazdı
pin olayını bilmiyorum hocam ama bana kategorileştirme lazım ve işin bittiğinde o kategoriyi slmem gerek. Mesela proje için facebook,twitter,google gibi platformların login özellikleri kullanarak login olacak bir sistem ekleyeceğim ama şuan başka bir iş yapıyorum, ama kısaca araştırdım ve güzel sayfalar buldum, bunları hemen bir kategoride kaydettim.. Bu işe zaman ayırdığımda oradan sayfaları tekrar açacağım işim bitince o kategoriyi sileceğim böylece sayfalarda gitmiş olacak. Çok pratik geldi bana.
Geri yükleme olayı yanlışlıkla kapanınca, ama bilerek kapatınca son kaldığım yerden devam et seçili olmasına rağmen boş geliyor bende. Chrome un son versiyonu ama böyle yine.. Ayrıca şu durumda çok işe yaramıyor o da. Çünkü bir sürü sayfa birikiyor bu sefer. Bu kategori olayı çok iyi oldu, çok zor durumda olduğumda not defterine bile kaydettiğim oluyordu :)
Bahsettiğin özellikler açısından iyiymiş hocam. Kullanmaya değer özellikleri var. Peki performansı kaynak tüketimi nasıl? 3-5 sayfayı geri getirecez diye sistemin anasını bellemesin de sonra
-
googlenin kendi bookmark ı var yeni eklenti olarak.orda kategorileyebiliorsun, ayrı dosyaların içine atabiliorsun
onun dışında bazen mouse kayıyor kapatıorsun, çözüm ctrl+shift+t ye basarsın hepsi geri gelir.hatta chrome kapat sonra yeni chrome aç boş sayfaya yap bi önceki sefer neler açıksa onlar geri gelir
-
RotKerim bunu yazdı
resmen bugün böyle bişi lazım oldu. eyv hacoli..
bide şu yeni yer imleri yeri çok boktan ya. sevemedim bi türlü normale almanın yolu herhalde ?
şundan bahsediyorum
Kreyzi tarafından 12/May/15 23:29 tarihinde düzenlenmiştir -
1049 bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
Bahsettiğin özellikler açısından iyiymiş hocam. Kullanmaya değer özellikleri var. Peki performansı kaynak tüketimi nasıl? 3-5 sayfayı geri getirecez diye sistemin anasını bellemesin de sonra
performansı bilmiyorum hocam ama etkileyecek bir yan yok, bildiğin text dosyası olarak bi yere kaydediyordur sonra çağırınca ordan yeni sayfadan açtırıyor.. Konuyu açmadan 5-10 dk önce indirmiştim :)
@ekerci, evet google un kendi bookmarkı var ama ben pek sevmiyorum boomark olayını.. yığınla şeyi biriktiriyorum, kategori yapacak zaman bulamıyorum, öyle karman çorman alt alta birikiyor, geçen ne oldu hatırlamadım ama hepsini kaybettim :)