folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Çift Çekirdekli Diye Kazıklandım Mı?

Çift Çekirdekli Diye Kazıklandım Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

Lütfen 5 dakikanızı ayırın, lütfen... 

Datron pl5 dizüstü aldım. Fiyatı çok uygun, biliyorum harika bi sistem değil.

Neyse dual core diyo ama aygıt yöneticisinde birbirinden farklı iki işlemci var biri celeron ve hızları farklı!! (resim 2)

Bazı programlarsa işlemci sayısını 1 gösteriyor (bakınız resim 1,3,4,5 ve 6)

PC Wizard 2007 ise 2 işlemci gösteriyor (resim 7)

Şimdi ben çift çekirdekli diye kazıklandım mı? Ona göre geri götürcem arkadaşlar.

Kullandığım programlar;

TuneUp Utilities 2007

Vista Manager

PC Wizard 2007 

[URL=http://img266.imageshack.us/my.php?image=10775652oh6.jpg][IMG]http://img266.imageshack.us/img266/9928/10775652oh6.th.jpg[/IMG][/URL]

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

Resimler (7 tane)                       aygıt yöneticisi ve diğer programların gösterdikleri

http://www.uploadpaylas.com/v/4801422/prometheus.rar.html

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

core duo tek çekirdek çift önbellek

core 2 duo çift çekirdek demek

hoca benim bildiğim çift çekirdek intel core 2 cpu yani burda seninki iki tane farklı tek işlemci var. yani sen intel core 2 cpu yerine biri celeron diğeri intel olmak üzere ayrı ayrı tek çekirdekli işlemci almışsın. fiyatınıda yazsaydın bari hoca, birde datron marka piyasada yaygın bir marka değil.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

970 lira verdim hocam,

1gb ram, işlemci gördünüz 1,73,   1 mb cache, ati readon 128 (380e çıkıyomuş bellekten yiyerek)

makine iyi, sevdim ama pili az gidiyo. sağlam kullanırsan 1,5 saatte biter yoksa 2 saat anca. Kasa şık değil. 3 USB ve 1 ethernet var, kulaklık ve mikrofon jack, monitör takma yeri :) bir de dvd var o kadar başka bişeyi yok.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

yamulmuyorsam senin işlemci önceki nesil ve satış elemanlarına 'buda çift çekirdeklidir.ama core2duo'dan bir önceki nesil''diye öğretilen aslında tek çekirdek olan ama bir anlamda tek çekirdeğin içinde iki ayrı çekirdek varmış gibi işlem yapan hödöddür..tam manasıyla çift çekirdek core2 duo'dur..

ahh datron matron alcağınıza iyice bir araştırın kardeşim.bimexlerde,vatanlarda,goldlarda günün ürünlerine düşüyor laptoplar.geçen gün acer'in çok baba bir modeli 1000 küsür ytl'ye düşmüştü.bimex'de de hp'nin pavillion serisi.az bekleyin kardeşim ne bu acele..sağlık olsun ne diyelim 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    bu cok ıyı oldu bende alacaktım vaz caydım ..... dell ın vostro modelını almak nıyetındeyım ama turkıye getırenler cok sınırlı!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandit
    Bandit's avatar
    Erkek
    essan bunu yazdı:
    -----------------------------

hoca benim bildiğim çift çekirdek intel core 2 cpu yani burda seninki iki tane farklı tek işlemci var. yani sen intel core 2 cpu yerine biri celeron diğeri intel olmak üzere ayrı ayrı tek çekirdekli işlemci almışsın. fiyatınıda yazsaydın bari hoca, birde datron marka piyasada yaygın bir marka değil.

core duo çift çekirdek 32 bit

core 2 duo çift çekirdek 64 bit    :|

* Bugün Türk-Kürt yarın ÖzTürk-Arap Türkü- sonra İşçi-Memur en son Ali-Veli-Mehmet... Ahmet Kaya
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XmV
    XmV's avatar
    Erkek
    bu bildiğimiz t2080 core duo işlemci işte Intel® Centrino® Mobil Teknolojisini temel alan, çift çekirdeği ile mobil performansı veren ve az güç tüketen mikroişlemci
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek
    essan bunu yazdı:

hoca benim bildiğim çift çekirdek intel core 2 cpu yani burda seninki iki tane farklı tek işlemci var. yani sen intel core 2 cpu yerine biri celeron diğeri intel olmak üzere ayrı ayrı tek çekirdekli işlemci almışsın. fiyatınıda yazsaydın bari hoca, birde datron marka piyasada yaygın bir marka değil.

hoca emin olmadan konusma yanıltma insanı

ikiside çift cekirdektir core duo 32bitdir core2duo 64 bittir

Amphetamine Logic.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

pardon hocalar yazılar karıştı gece gece aceleden tek çekirdekli olarak yazmışım :(

az önceki arkadaşların dediği gibi

core duo çift çekirdek = 32 bit

core 2 duo çift çekirdek = 64 bit

bunların arasında tek farkı ;

core 2 duo daha az enerji uzul pil ömrü = core duo daha çok enerji tüketir daha az pil ömrü vardır.

core 2 duo daha az ısı = core duo daha fazla ısı meydana getirir.

birde her ikisininde mhz farkları vardır.

fenerist07 ve bandit hocalar kusura bakmayın kafa karıştı diğer işlerle burdaki mesajları karıştırdım. uyardığınız için teşekkür ederim.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

XmV bunu yazdı:
    bu bildiğimiz t2080 core duo işlemci işte Intel® Centrino® Mobil Teknolojisini temel alan, çift çekirdeği ile mobil performansı veren ve az güç tüketen mikroişlemci

Yani?

Benim iş noldu şimdi?

Toplam Hit: 2031 Toplam Mesaj: 11