Çift İşletim Sistemi İle İlgili Bir Soru
-
Winxp Ve Win98 i beraber Kullanıyorum. Açılışta İlk Önce 98 başlıyor. 30 saniyede seçme süresi var. Bu 30 saniyeyi bi yerlerden ayarlıyabiliyoduk ama unuttum. Bunun Gibi aynı şekilde Açılışta önce xp nın başlamasını nasıl sağlarız
-
aşağıdaki linkten dosyayı indir hocam c ye 98, d ye ise xp kurucaksın. indirdiğin dosyayıda aç içindeki kodları değiştirmeden c sürücüsüne boot.ini diye kaydet..
-
Başlat/Çalıştır'a "msconig" yazarak Sistem Yapılandırma Yardımcı Programı" penceresinden BOOT.İNİ sekmesine gel.
orda pencerenin orta alt sağında 30 sn var onu 3 yap. 3ten az yapamazsın. aynı yerde üstten varsayılan işletim sistemini seçebilirsin. xpye göre söyledim.
98i tam hatırlamıorum uzun zamandır kullanmadım ama sanırım onda anadizinde (c veya d hangisiyse artık) autoexec.bat veya boot.ini gibi bi dosyayı notepadla açıyosun. içindeki süre ayarını değiştirip kaydediyosun hatta ilk hangisinin açılacağını seçebiliyosun.
-
forumda yazmıstım .. gene yaziim
çalıstır--- msconfi-- BOOT.INI ye gir ordan halledersin ;)
editcan: üstteki postda yazmıs lar ama ben o ara mesaj yazıordum ordan bakmadım :D
-
essan bunu yazdı:
-----------------------------aşağıdaki linkten dosyayı indir hocam c ye 98, d ye ise xp kurucaksın. indirdiğin dosyayıda aç içindeki kodları değiştirmeden c sürücüsüne boot.ini diye kaydet..
-----------------------------Xp home edition kullanıyorum
"Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
Burayı
"Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect
Diye değiştirmem gerekiyormu
bide
timeout=30
Süreyi arttırmak için burdaki 30'u değiştiriyoruz değilmi
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------
essan bunu yazdı:
-----------------------------aşağıdaki linkten dosyayı indir hocam c ye 98, d ye ise xp kurucaksın. indirdiğin dosyayıda aç içindeki kodları değiştirmeden c sürücüsüne boot.ini diye kaydet..
Burayı
bide
timeout=30
-----------------------------
hacı bizim dediğimizi yap görsel olarak zaten hersey orda. yukarı tası diyon ilk sıraya xp geciyor veya 98 ... -
HolygaN bunu yazdı:
Burayı
bide
timeout=30
-----------------------------evet evet iki soruya da
ama niye kasıyosun daha kolayını yazdık :)
-
bilgisayarım --> özellikler --> gelişmiş --> başlangıç ve kurtarma --> ayarlar
-
Tamam çok sağolun.