Çift İşletim Sistemi Kurma Konusunda Yardım
-
arkadaşlar şu an win 8 kullanıyorum bilgisayarımda.. ama bazı programlar var çalıştırmam gereken 32 bit işletim sistemi isteyen onun için win 7de bit kurmak istiyorum..
win8de diski böldüm cdyi takıp kurulumu açtığımda hatayla karşılaşıyorum nasıl bir yol izlemeliyim? (umulmadık bir hatayla karşılaşıldı lütfen kurulumu baştan açın diyo hatada)
bu sistemi kurduktan sonra bir sıkıntıyla karşılaşmam değil mi?
tek antivirüs işimi görür mü yoksa iki işletim sisteminede kurmam gerekir mi antivirüs..
ayrıca kurduktan sonra açılışta hangisini açacağımı direk seçecek miyim yoksa bir ayar çekmem gerekir mi ona da..
şimdiden teşekkürler saygılar..
-
hocam istersen vmware ile sanal pc oluştur,bilgisayarın zayıf değilse işini görecektir
-
akustikelektrik bunu yazdı
hocam istersen vmware ile sanal pc oluştur,bilgisayarın zayıf değilse işini görecektir
hocam bilgisayarım gayet güçlü diye düşünüyorum daha yeni aldım zaten =) nasıl kullanabilirim bu sistemi hiç bir bilgim yokta bu konuda.. kabaca anlatman mümkün mü
edit: biraz araştırdım hocam nası bişey olduğunu anladım ama acaba hangisinde daha büyük verim alırım acaba?
zndmn tarafından 01/Eyl/13 15:46 tarihinde düzenlenmiştir -
sanal işletim sistemi,bilgisayarında program gibi çalışır,sanal makinaya biraz ram ve harddisk ayırırsın.Çalıştırdığın zaman onları kullanmaya başlar.Aklına gelebilecek birçok işletim sistemini kurabilirsin,sıkılınca silebilirsin.Ayrıca sanal makinada yaptığın işlemlerden ana makinan etkilenmiyor,mesela virüs girmesi falan sorun değil.Benim sanal bilgisayarımda ubuntu,xp,win 7 var mesela..Hangisi lazım olursa çift tıklıyorum açılıyor =) Yine de en verimlisi dual boot yapıp çift işletim sistemi kurmaktır.Aynı anda iki işletim sistemi açmak muhtemelen bilgisayarını yavaşlatır.
-
akustikelektrik bunu yazdı
sanal işletim sistemi,bilgisayarında program gibi çalışır,sanal makinaya biraz ram ve harddisk ayırırsın.Çalıştırdığın zaman onları kullanmaya başlar.Aklına gelebilecek birçok işletim sistemini kurabilirsin,sıkılınca silebilirsin.Ayrıca sanal makinada yaptığın işlemlerden ana makinan etkilenmiyor,mesela virüs girmesi falan sorun değil.Benim sanal bilgisayarımda ubuntu,xp,win 7 var mesela..Hangisi lazım olursa çift tıklıyorum açılıyor =) Yine de en verimlisi dual boot yapıp çift işletim sistemi kurmaktır.Aynı anda iki işletim sistemi açmak muhtemelen bilgisayarını yavaşlatır.
anladım hocam teşekkür ediyorum..
şimdi kullanıcağım programlar kasıcak zaten bide sanal işletim sistemi ayrı kasıcak bir de bunu uzun süreli kullanıcam hani birşey halledip çıkmıycam o yüzden dual boot daha mantıklı gibi şu an benim için