Çil Geçirici Krem
-
Selamlar hocalar, başlığa ne yazsam nereye açsam konuyu bilemedim o yüzden buraya açmak istedim.
Şimdi dün bi arkadaşımla iş güç muhabbeti yapıyodum. Arkadaşım hakim-savcılık sınavlarını kazandı mülakatın tarihini bekliyo. Stajını başlatmadı boş beleş takılmaktan yakınırken aklına bu çil geçirici krem geldi. Bi orta yaştan biraz büyükcene teyzemiz ev yapımı bir kremle çillerden kurtarabiliyomuş. Teyze bu işi ticarete dökmek istemiş onay vs için sağlık bakanlığından onay alamamış ama sebep olarak fazla civa oranını göstermişler. Teyzemizde bu sebeple bir cildiyeciye gidip durumu anlatmış. Doktor sen bana formülü ver %50-50 paylaşalım herşeyi ben ayarlarım pazarlama,üretme vs sen sadece formülü ver demiş. teyzede güvenememiş doktora bi çiplik çıkar bu işten diye vaz caymış. Bizimde arkadaşımla aklımıza elden satmak geldi. Sonuçta herkes çillerinden memnun değil. Yani 1 kerelik bi krem tedavisiyle geçiricek bişey içinde insanlar elini cebine sokabilir.
Velhasıl kelam sonuçta sağlık bakanlığının onaylamadığı bişeyi elden de olsa satmak biraz aklımı kurcaladı. Sonuçta kısa vadede bir etki yapmasada uzun vadede bir cilt problemi hatta kansere kadar gidebilcek şeylere yol açarsa bunun altına giremem yani insanlık adına. Bu sebeple öncelikle ilacı nasıl test ettirebilirim nasıl bir labda kesin istediğim sonuçları alabilirim. birde bu işi ciddi bir ticarete dökmek istedim diyelim teyzeyi kafaladım ortak ettim nasıl bir yol izlemeliyim?
ek not : bi kız arkadaşımın arkadaşı çocukluğundan beri çillerinden muzdarip. Önce onun üzerinde bir test yapıcaz harbiden geçiriyo mu diye bi etki yaratıcak mı diye.
-
Geçenlerde tv de Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu denk geldi, bir izleyici yüzdeki çiller nasıl geçer diye sordu..
Cevap : Yabacı filmlerde ve dizilerde görüyorsunuzdur, yemek sahnelerinde sofrada mısır (süt mısır) da vardır. Neden yabancıların çoğu (özellikle bayanlar) yüzleri tereyağ gibi pürüzsüzdür biliyor musunuz? Bolca mısır tüketirler de ondan...... (mısırın içindeki etken bir maddeden söz etti hatırlayamadım..)
Mısır cildi gergin tutuyormuş ve çillerin de oluşumunu da engelliyormuş. Arkadaşın için kısa vadede belki işe yaramaz ama mısır tüketimine ağırlık verirse ileri de faydasını görebilir. Ne kaybeder ki..?
Sorunun cevabı uzun oldu belki ama bana mantıksız gelmedi, sonuçta adam kimya profesörü ve başarılı bir kariyeri var...
elcondor tarafından 21/Oca/14 19:37 tarihinde düzenlenmiştir -
elcondor bunu yazdı
Geçenlerde tv de Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu denk geldi, bir izleyici yüzdeki çiller nasıl geçer diye sordu..
Cevap : Yabacı filmlerde ve dizilerde görüyorsunuzdur, yemek sahnelerinde sofrada mısır (süt mısır) da vardır. Neden yabancıların çoğu (özellikle bayanlar) yüzleri tereyağ gibi pürüzsüzdür biliyor musunuz? Bolca mısır tüketirler de ondan...... (mısırın içindeki etken bir maddeden söz etti hatırlayamadım..)
Mısır cildi gergin tutuyormuş ve çillerin de oluşumunu da engelliyormuş. Arkadaşın için kısa vadede belki işe yaramaz ama mısır tüketimine ağırlık verirse ileri de faydasını görebilir. Ne kaybeder ki..?
Sorunun cevabı uzun oldu belki ama bana mantıksız gelmedi, sonuçta adam kimya profesörü ve başarılı bir kariyeri var...
hocam piyasada bu tür kremler var zaten ama bunlar şu yönde güneşe çıkmadan önce sürüyosun cildine ve daha çok çil çıkmaması için etki ediyo yani geçirme gibi bi özelliği yok, teyze çillerden kurtulma vaad ediyo kremiyle
-
Hocam içinde fazla civa var denen bir şeyi kimsenin yüzüne sürmeyin.
Civayı nasıl, hangi madde yüzünden formulün içine soktuysa onu azaltın ya da çıkarın. Civa ciltten de emilir, ayrıca yüzüne sürerken atıyorum hafifçe burun içlerine gelse bir şekilde ağzına girse çok fena sonuçları olabilir.. Oranı çok önemli elbet ama cilt kanserini falan geçtim lap diye bir hafta on günde öldürebilir insanı.
http://www.aciltıp.com/civa-zehirlenmesi
Çok ciddi zararlar verebilirsiniz o deneyeceğiniz insanlara.. Sakın sakın kafanıza göre civa oranı yüksek denen bir şeyi kimsede denemeyin kimseye satmaya kalkmayın..
-
hocam biz ilkokulda cıvayla oynuyoruz diye fenci bizi dövecekti neredeyse, deli olmuştu kadın birimze bişi olacak diye. yani cıvaa oyuna gelmez bi de yüze sürülecekse...
edit: cıvayla okulun laboratuarında oynuyoduk, hocanın dersinde
hsyN tarafından 21/Oca/14 20:00 tarihinde düzenlenmiştir