Çıldırmak Üzereyim. Yardım Lütfen
-
Arkadaşlar akşam üzeri hdd uçtu gitti neyapacagımı bilem,yorum.Lütfen yardım edin.
Öncelikle başa gelen şunlar.
Elimde Seagate 500 gb 32 mb cache hdd var.Bu hdd akşam üzeri bilgisayarı açtığımda ilk açılış ekranında bilgisayar 1 dk kadar donma oluyor daha sonrasında insert boot disk yazıyo yani hdd yok gibi. Bu hdd nin sorunu Hdd nin altında bulunan karttamıdır yoksa içerdeki disk okuyucu kafadamısır ikti olan varmı.
Eğer kartta ise 500 gb lik 32 mb cache değilde farklı hdd alacaam bunun kartını buna taksam olurmu acabaa yada içindeki diskleri yer değiştirsem kurtarabilirmiyim bilgileri çoook önemli.
-
Eğer harddiskin Barracuda serisi ise büyük bi ihtimalle düşündüğüm sorundur, o serinin yazılımsal sorunları var, ani elektrik kesintisinde bu hale gelebiliyor, garantisi varsa servise yollamalısın, yoksa manuel olarak kart yazılımı ile ilgili basit bir işlem var onu yapıp ardından firmware upgrade etmen ile sorun büyük ihtimalle çözülüyor.
bu işlemi izlemek için burdan: http://www.youtube.com/watch?v=29FztWJVxbM
donanımhaberdekilerin alternatif çözümleri için burdan: http://forum.donanimhaber.com/m_30691201/tm.htm
yapamam diyorsan aynı seri ve model bir disk bulup, onun kartını kendi diskine takabilirsin, disk zarar görmüyor yani bu sorun kartta.
parantez içinde, segate in ta ..
-
abi piskopatmısın sen ya bu nasıl bir senaryodur ya hele bi ubuntuyla aç pcyi bak bakalım hdd mi uçmuş yoksa mbr mi ?
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------
abi piskopatmısın sen ya bu nasıl bir senaryodur ya hele bi ubuntuyla aç pcyi bak bakalım hdd mi uçmuş yoksa mbr mi ?
-----------------------------İkinizinde allahını seveyim bee işte tahribat budur kardeş 7 gün 24 saat yardımlaşma derneği :
ikinizinde değini yapıacaam bakalım
-
bende cd den açılan(linux gibi) mini xp işletim sistemi var. eğer bilgileri kurtarayım diyosan, (ki sorunun eğer sadece boot sectorde ise,) bu cd nin image ını upload edeyim. bi cd ye yaz. bilgisayarı cd ile başlat ve ardından uçan sistemindeki bilgileri bu vasıta ile başka bi yere kopyala. daha sonra hdd için uğraşabilirsin.
-
Biosa bak kabloları kontrol et panik yapma...
Bazen bana da yaprdı ndr error verirdi...