Çindeki Grafit Madenleri
-
İlk başlığımda Kongodaki kobalt kuyularında insanların 1 kahve parasına bütün gün kuyulara girdiğini paylaşmıştım.Washington post yine yine etkileyici bir paylaşım yapmış.Bu sefer Çinde grafit madenlerini ve orda yaşayan halk üzerine etkisini anlatmış.Grafitde aynen kobalt gibi cep telefonlarımızın bataryalarında kullanılmak için çıkarılıyormuş.
https://www.washingtonpost.com/graphics/business/batteries/graphite-mining-pollution-in-china/

-
Kolay gelsin.
-
Somaya kader dedik unuttuk. Elin çinlisine de çinli duyar kassın hocam.
-
SUPERBICO bunu yazdı
Somaya kader dedik unuttuk. Elin çinlisine de çinli duyar kassın hocam.
Soma da Çin de Kongo da bizlerin suçudur. İnkar edemeyiz.
-
Türkiyedeki Maden İşçileri bunlarda. Asgari ücretle Çalışıyorlar. Bir çoğu kaçak madenlerde sosyal güvencesiz çalışıyor.




-
Abi adamlar 500 milyon nüfuslu bir ülke değil ki. 1.5 milyar insan var. Lüks içinde çalışmalarını bekliyorsan zaten 2000TL lik telefonu niye 10000TL oldu diyede ağlamaması lazım bu dünya insanlarının.
-
Siz linke bakmamışsınız hacılar.Anlatılan olay orda halkın granit tozu soluması ordaki sivil halk.Yani çalışan işci değil bu seferki.
