Çinden Yüksek Miktarda Düzenli Olarak E-Ticaret Yapanlar
-
Arkadaşlar çinden birsite var siteden henuz alış veriş yapmadım fakat yapcagım.Gümrük olayı 200 dolar 150 euro olarak mı ayarlanıyor.Bir arkdasım kopek ıcın kevlar getirtmiş 160 dolara getirtmiş amerkidan.
Ben yaptıgım alışverişlerde 100 dolar sınırına gore alıyorum genelde 99 97 kusurlarda bırakıyorum.
Yüksek oranda farklı kişiler adı altında ürün alacagım da bu işle uğraşan arkadaşlar pm ile ulaşırsanız bana çok sevinirim.
Site dealextere değil.
-
bildiğim kadarıyla fiyat konusunda üstüne gift yazarak gönderirlerse sorun olmuyor. Ama genede bazı durumlarda belli olmuyor, yani gümrükteki memurların insafına kalıyor.
-
-
150 euro nun üstündeki alısverislerden gümrük vergisi alınıyor fakat , işte 100-200$ lık bişeyde takılabilir , çinli satıcılar genelde düşük fatura yapıolar ve gift olarak deeklare ediolar o sekilde geçior ama garanti degil gümrük calısanının insafına kalms dedikleri gibi..
ben mesela 190 dolara telefon aldm çinden 40 $ lık fatura kestiler , gift olarak yolladılar sorun cıkmadı..
En önemli husus gonderilen kargo , H&K post ile yollananların genelinde sorun cıkmıor ptt kapına kdr teslim edior anlasmalılar cunku.. baska dandik postalarla yollarlarsa sorun cıkma ihtimali yüksek.
-
iyi gunler arkadasim oncelikle seni boyle bir baslik actigin icin kutluyorum gercekten onemli noktalara deginmissin cok tesekkur ediyorum.bir de su var yakin zaman da evimize taktirdigimiz klima kotu hava uflemeye basladi hakkinda bilgisi olan arkadaslar mesaj atabilirmi tesekkurler.
-
Imba bunu yazdı:
-----------------------------
iyi gunler arkadasim oncelikle seni boyle bir baslik actigin icin kutluyorum gercekten onemli noktalara deginmissin cok tesekkur ediyorum.bir de su var yakin zaman da evimize taktirdigimiz klima kotu hava uflemeye basladi hakkinda bilgisi olan arkadaslar mesaj atabilirmi tesekkurler.
-----------------------------:D Sagolasın hocam.
honkong postta yolluyor Ems de yollayabiliyor.kapıya kadar gelıyor ama turkiyede postaya devrediyorlar kargoya degıl tr de subeleri yok.Seiko saat getırecegım 80 dolar fıyatlarında 2 tane almayı dusunuyorum.
Birde 30 kadar zippo farklı ısımler altında o nedenle sordum.
Bu arada klimanın hava kanalları tıkanmıs olabılır kompresor varsa temızleyebılırsın.Yada uzun suredır calısmıyorsa kuf yapmıs olabılır uygun ortam var cunku.
-
dealextreme'de fatura kesiyor.
paketin üstünde 40 hong kong doları yazıyodu benimkinde. aynı anda gift te yazıyor.
sanırım hepsinde öyle yazıyor.
-
Çinliler olayı çözmüş zaten.Sen daha sormadan onlar vergiden ve hediye olarak gönderceklerinden bahsediolar.Ama ne getirirsen getir herşey gümrük memuruna bağlı.Yanlız hangi siteden alışveriş yapıyosun bilmiyorumda alibaba gibi paranı teminata alamayacağın bir siteyse dikkatli ol derim.Beni bir kere kazıkladı herifler ondan sonra daha titiz davranıyorum..
-
gümrük memuru dediğiniz şahız pc den ve bilgisayardan bi habermi yaşıyor :D
sadece tolerans
ptt dışıdaki kargolar x bir urunde sıze kafayı takarsa ne kadar bekletırse o kadar yer kırası alıyor ve bu daima ürünün cok üstünde bir fiyat. yani sorun çıkması adamların her türlü işine geliyor.
ptt de sabit 2 tl