folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Cinsel Taciz Suçu Ve Yargıtay Kararları

Cinsel Taciz Suçu Ve Yargıtay Kararları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Dostlar merhaba,bugün cinsel taciz suçundan ve suç hakkında yargıtay kararlarından örnekler vericem.

Özellikle ergenliğin etkisiyle hormonel duyguları tavan yapmış mürid ve mürideler iyi okusun,zira "bu da suç mu" diyebileceğiniz fiilleri yasa yaptırıma bağlamış.

Kanuni tanımla başlayalım;

------ 

5237 Sayılı Mevzu Türk Ceza Kanunu

Madde 105

Cinsel Taciz Suçu

Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında,mağdurun şikayeti üzerine üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adli para cezasına hükmolunur.

Bu fiiller, hiyerarşi veya hizmet ilişkisinden kaynaklanan nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle ya da aynı işyerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan yararlanılarak işlendiği takdirde, yukarıdaki fıkraya göre verilecek ceza yarı oranında artırılır. Bu fiil nedeniyle mağdur işi terk etmek mecburiyetinde kalmış ise, verilecek ceza bir yıldan az olamaz. 

------

Cinsel taciz suçunun gerçekleşmesi için fiili sarkıntılığın (vücuda temas) olmaması gerekir.Fiili sarkıntılık olduğu zaman eylem,cinsel saldırı ya da cinsel istismar içinde değerlendirilir.

Örneğin,yolda yürüyen bir kimseye şehevi amaçlarla bir şeyler söylenmesi,söz atılması ve bu kimsenin takip edilerek söz atılmaya devam edilmesi,bıyık bükülmesi,el kol hareketlerinde bulunulması..

Mağdura eza,cefa verilmesi gerekmez,Örneğin failin şehvet duygusuyla mağdura şarkı,türkü söylemesi cinsel tacizdir.

756 sayılı TCK döneminde Yargıtay çeşitli söz atma fiillerini söz atma olarak değerlendirmiştir.

YARGITAY ÖRNEKLERİ

Öncelikle hukukta ayıp yoktur,aşağıdakiler yargıtay kararlarıdır,farklı yorumlamayın..

1-Kocandan boşan,benim metresim ol (Yarg.5.Cd.28.4.1983,1462/1518)

2-Allah be,şu dudaklara bak(Yarg.5.Cd.21.10.1981,3162/3072)

3-Gel evime gir,içeride iki kişi daha var,seni doyurabiliriz.(Yarg.5.Cd.5.6.1979,1581/1585)

4-Bana bir kere ver,seni hamamda yıkarım.(Yarg.5.Cd.8.10.1982,3594/3383) 

5-Sanığın müştekiye pantolonun üzerinden tenasül aletini tutarak,kocanınkinden daha büyüktür,istersen geleyim,vereyim demesi.(Yarg.4.Cd.10.4.1961,1467/1780)

6-Sanığın,pehlivan gibi karısın bir kere merakım var,s*keyim demesi.(Yarg.CGK.25.4.1949,2/65-63)

7-Ne kadar güzelsin,seni seviyorum demekten ibaret eylem.(Yarg.5.Cd.1.9.1981,2522/2617)

8-Sanığın deniz içerisindeki mağdureye hitaben "bak Almanlar denizde ne güzel seks yapıyor,gel biraz açılalım,sen de onların yaptığını göster" demekten ibaret eylemi.(Yarg.5.Cd.11.2.1993,10/545

9-Sanığın mağdure Satı'ya "ablan öldü,seni alacağım kekliğim" demesi (Yarg.5.Cd.4.10.1985,2618/3176)

Cinsel Taciz suçu kapsamında değerlendirilir. 

Koyuyla çizdiğim yargıtay kararına dikkat ediniz,Ne kadar güzelsin,seni seviyorum" demek dahi bu suç kapsamında değelendirilebiliyor.Yalnız Bu suçta "saik" aranır.Saik de,failin cinsel arzuları tatmin etme gayesi ile hareket etmiş olmasıdır. 

Çekil,Önümden Çekil...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FaTHeR
    FaTHeR's avatar
    Erkek

En Sevmediğim Şey Bir Kıza Laf Atılmasıdır Evet Bakarım Yolda Geçerken Ama Laf Asla Neden Çünkü Benimde Anam Bacım Var Sana Yapılmasını İStemediğin Bir Şeyi Başkalarına Yapma Bu Arada Avukatmısın :)

Yasaklar her zaman ilgi çeker ve kısıtlanmış alanlara serbestçe girip özgürce davranmak daima zevklidir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek
    bilgi için teşekkürler hoca

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

bunlar böyle ama..,

polise gidip dediğn zaman bi uza git ya o kadar işimiz var bunlarla mı ugrasıcaz diyebiliyorlar o kişinin insiyatifine kalmış bir durum:) 

sonuç olarak Türkiye ' de yaşıyoruz adalet sistemini çözemedim

eskiden aksi ispat edilmedikçe herkez masumdur suçsuz dur derlerdi 

şimdi  aksi ispat edilmedikçe herkez suçludur oldu :D ben çözemedim :D 

Boş İşler Uzmanı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek
    sağolasın hocam.zontaları azda olsa engelleyebilirse ne mutle ülkeme...

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

@headbanger:bu senin bilgisizliğinden kaynaklanıyor hocam,kovuşturmaya gerek olup olmadığına polis değil savcı karar verir,dilekçeni savcıya ibraz edersin.Polisin böyle bir hakkı yok.

@father:oldum,olucam : ) 

Çekil,Önümden Çekil...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    cehalet başa bela bea abi :P

Boş İşler Uzmanı..
Toplam Hit: 6674 Toplam Mesaj: 7