folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Çıtalıdan Elektrik Üretebilirmiyiz ?

Çıtalıdan Elektrik Üretebilirmiyiz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

şimdi arkadaşlar zeitgeisti izleyenler varsa bilirler rüzgardan güneşden jeotermal enerjiden denizdeki med-cezirdeki enerjiden...vs vs.bunlar güzelde çok maliyetli hepsi yani tek başına yapsan milyarlar istiyor.

bu akşam uçurtma uçurdum kardeşimle. bayağı saldım uzağa :) neyse ipin çekme gücü bayağı var.nasıl anlatacam bilmiyorum. rüzgar gülünde rüzgar olduğu sürece elektrik alma olayı var. ama bu çıtalı uçurtmasında sürekli güç var rüzgar arada kesilse bile teeey yükseklerde bayağı olduğuna eminim...aklıma geldi bu düşünceyi sizlerle paylaşmak istedim.ben devlete elektrik faturası ödemek istemiyorum.hem devlette vergi vermekten kurtulurm hem devlete faydalı olurum. googlede biraz araştırdım böyle bir konu hiç bulamadım. 1 forumda vardı ordada hollandada araştırma yapılmış.jenaratöre zincirle bağlanan uçurtma 800 metre yükseklikte 10 kw  elektrik üretmişler. 50 kw için kolları sıvamışlar. jenaratörün çalışma sistemini araştırmak lazımda pek bilgim yok. rüzgar tribünü çok pahalı bu ucuz sistemle geleceğin enerjisi olabilir aslında..ne kadar büyük çıtalı o kadar enerji...

bu konuda bilgisi olan paylaşsın. bilimsel olarak küçük bişey yapsak kardir...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hoca yukarı çıkana kadar enerji ürettin diyelim uçurtmadan.. Aşağı nası indircen :D

Yani upuzun bi ip alıp, sal uçurtmayı gökyüzüne.. Enerjini üret sonra ipi kes gitsin.. Bu mantıkla gidersen belki iş görür :D

Ama öbür türlü uçurtmayı tekrar tekrar kullanacaksan indirirken de enerji harcıcan demektir.. Bu da sıfıra sıfır elde var sıfır gibi bi durum :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    aynı zamanda elektrik santrallerini incelersen hepsinde türbün vardır.Yani aynı mekanik hareketin tekrarı esasına dayanırlar,tabii buna alternatif sistemlerde var ama çok nadir ve pahalılar.Foton pilleri ve benim gördügüm özel bir deniz aygıtı gibi.Hani ucurtmada nasıl sürekli aynı mekanik hareketi yakalamayı düşünüyorsun?Bir çark yada bir parcanın sürekli hareket ederek elektrik üretmesi lazım?

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek
    ZoktriP bunu yazdı:
    -----------------------------

Hoca yukarı çıkana kadar enerji ürettin diyelim uçurtmadan.. Aşağı nası indircen :D

Yani upuzun bi ip alıp, sal uçurtmayı gökyüzüne.. Enerjini üret sonra ipi kes gitsin.. Bu mantıkla gidersen belki iş görür :D

Ama öbür türlü uçurtmayı tekrar tekrar kullanacaksan indirirken de enerji harcıcan demektir.. Bu da sıfıra sıfır elde var sıfır gibi bi durum :)

eğer elektrik kablo üsrerinden aşşaya iletilecekse kabloyu keser veya çıkartır . kayıp olmamış olur . :D
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    uçurtmayı sabah bırak akşama kadar uçar gökyüzünde :) niye keseyimki ipi. dümdüz arazide yapacaksın bu işi. şehirde değil. indirme kaldırmada güç harcanması değil konu. uçurtma diklendikten sonra havada sürekli kalacak çektiği güç var. bi enerji var burda. sürekli çekiyor seni. mesela bisiklet pedalındaki yuvarlağı çevirecek bir sistem olsa diski sürekli döndürecek... bununla rüzgar tribünü son hızda döndürülebilse diyorum ama trübinden bağımsız bir enerji çıkartmak için neler olması gerekir teknolojik olarak ipteki gücten ne yaparsak ne bağlarsak enerjiye dönüştürebiliriz fikirleri olan yazsın...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek
    abi tamam da ne zamana kadar döndürecek ipin devasa uzunlukta olması gerekir kinetik enerjiye dönüşmeyen bi kuvvet bi işe yaramaz ki elektrik üretiminde.yani olmaz o iş:D

NEDEN? (soru olarak)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    istediği kadar dursun. demek istediğim aldığımız enerjiyi aküye depolayacağız. akü dolsun yeter. sonra inverter ile 220 volt elde edebilmeyi istiyorum. ipin uzunluğunu boşverin yahu. 5 km uzunlukta salarız...ipteki o çekme gücüyle nasıl işler hale getirebiliriz bunla sorunum var. bişeyler dönücek bişeyler enerji oluşturacak ama nasıl olacak..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:
    istediği kadar dursun. demek istediğim aldığımız enerjiyi aküye depolayacağız. akü dolsun yeter. sonra inverter ile 220 volt elde edebilmeyi istiyorum. ipin uzunluğunu boşverin yahu. 5 km uzunlukta salarız...ipteki o çekme gücüyle nasıl işler hale getirebiliriz bunla sorunum var. bişeyler dönücek bişeyler enerji oluşturacak ama nasıl olacak..

abi ben de diorum ki harekete dönüşmeyen kuvvet ile yani statik kuvvet ile elektrik elde edemessin.bişeyleri döndürmesi bişeyleri hareket ettirmesi gerekir.potansiyel enerji den henüz elektrik elde etme bulunamadı kimyasal enerji den ya da kinetik enerji den üretecen ki sonra depolayacan.maaliyet olarak çok yüksek bi sistem olur ben yapımını açıklarım sana ama vergileri ödemen daha mantıklı olur:D

Ama ille de ben kendim üretecem elektriği diosan ya güneş enerjisi sistemi kurduracan ki o da biraz pahalıdır ya da rüzgar enerjisi sistemi daha ekonomiktir.Tabi bunu kurabilmen için tabi sürekli rüzgarının olabileceği bi yer olması lazım.

uzun lafın kısası boşver sen öde paşa paşa faturanı:D

NEDEN? (soru olarak)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam diorm ki o kuvvet birşeyleri hareket ettirecek ki enerji üretesin.. Ne bileyim bi tribünü falan döndürmesi lazım..

Döndürmesi için de sürekli ipin salinmasi lazim.. Veya tam tersi uçurtmanın üzerine bi tribün koyalim dersen, onu bilemem valla, o iş görebilir...

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

benim de aklıma şöyle bi fikir gelmişti mesela:

meteorolojik verilere ve bilimsel ölçümlere dayanarak en çok yıldırımın veya şimşeğin oluştuğu yerde, paratoner benzeri bir sistem ile oluşan bu doğal elektriğin ki -bu binlerce volt demek- önce onlarca dev reaktörlerde kimyasal enerjiye yani basit anlamda aküye dönüştürülmesi daha sonra dönüştürülen bu enerjinin şehir elektriğinde kullanılması.

Fakat bu sistemi kurmak için çok iyi iletkenler gerekio o da biraz tuzlu.

ancak bunun ilerleyen nanoteknolojiyle yapılabileceği umudunu da taşımıyo deilim:D

NEDEN? (soru olarak)
Toplam Hit: 1597 Toplam Mesaj: 10