folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çizik Saat Camı İçin Ne Yapılabilir?

Çizik Saat Camı İçin Ne Yapılabilir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

hocalar durum sudurki saatin camındaki çizikler sinirimi bozuyor artık.ilk basta kolay iş dedim bi saatçiye gider değiştiririm.ancak bu iş sandıgım kadar kolay olmadı.Saat seiko ve su gecirmemesi için içindeki hava vakumlanıp öyle cam kapatılıyormus bu saatlerde,yani sikindirik bi saatçi camı actıgı anda saat dağılmış olacak,şimdi sormak istediklerim;

camı değiştirme dısında bir çözümü varmı?

seikoya vermek istemiorum cok masraflı olacak,camı değiştirebilecek saatçiler varmıdır? 

en kötü ihtimal seikoya versem kaca patlar bana bu değişim?

aramızda saatçi olan,dayısının oğlu saatçi olan,saatçide çalısmıs olan varmı kısacası :) 

Amphetamine Logic.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fincan
    Fincan's avatar
    Erkek
    Benim bildigim swatch saat saten yerler cizigi silebiliyolar bi makinalari var bi sor istersen..Birde cikartma seklinde kaplama kagitlari var onlarin seffaf olanlarindan al saatin cevresine kes yapistir ben ole yapmistim baya once..

ULKUMUZ GOKLERDE DALGALANAN SANCAK;BIZ ALLAH"IN ONUNDE EGILIRIZ ANCAK.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iSTaN_BuLL
    iSTaN_BuLL's avatar
    Erkek
    birader ben bi saatcide gördüm adam bizim kuyumcuda kullandığımız cila motoru+cila bezi ile cizikleri kaybediyordu. en ucuzu bböyle olur. dikkat et acemisi camı kağıda cevirir. madem saatin kıymetli yetkili bi servise git oradan al bilgiyi.

savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye; zaman ki sana hasta olmuş, incelikli haytasın. raksederken mahallenin maşallahı, eyvallahı, güzelleş be oğlum, şimdilik ölümüne kadar hayattasın, şimdilik, ölümüne kadar hayattasın.!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

alıntı

eski diş hekimlerinin protez parlatma yöntemi en etkili çizik giderici çözümdür. ben yıllardır saat camı, cep telefonu camı, araç tv camı vb plastik vizörlü eşyalarda bu yöntemi kullanıyorum, çok memnunum.
    yöntem çok basit: saf alkolle (beyaz ispirto) karıştırılıp cıvık macun kıvamına getirilmiş saf beyaz alçı ile vizörü ovalamak. bu cıvık macun bir pamuğa emdirilerek de kullanılabilir. bu ovalama işini tek elle yapmak lazım. dört parmak alttan desteklerken ovalama işini ise baş parmak yapmalıdır. ama sabır çok önemli. bir vizörün tamamen çiziklerden arındırılması 1-2 saat sürer. bir diğer püf noktası da alçının sertleşmeye başlamasına fırsat vermeden alçılı pamuğu yenilemek veya cıvık macunla ıslatmak gerekir. ilk denemeleri çizik cd kapaklarında yaparak kendi yönteminizi oluşturmak daha anlamlı olacaktır. çiziklerin kaybolup ilk günkü gibi parlamasına çok şaşıracaksınız. geç sertleşen alçı bulabilirseniz işiniz daha kolaylaşır. ama dikkat edin alçı saf olsun, içinde minik parçacıklar varsa vizörü daha da çızer. saf alçıyı anlamak kolalay: iki parmağınızın arasına alıp parmaklarınızla basıp-ovalayarak test edin, pudra gibi hissediyorsanız saftır, yok içindeki milimetrik partikülleri hissediyorsanız kullanmayın. sert alçı, normal alçı, geç sertleşen alçı vb değişik alçı çeşitlerini diş depolarından bulabilirsiniz. pomza tozları da var ama sakın kullanmayın fena halde çizer.
    hadi kolay gelsin bakalım

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek
    eğer çizikler hafifse sirkeyle silmeyi dene yumuşakça.. çizikler kaybolur ya da belli derecede hafifler. gözlük camları için de geçerli
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hyb
    hyb's avatar
    Erkek
    walla topram yaparım ama birde şahsiyetin gözlük kullanıyorsa işin sonuna karışmam

........................................
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turuncu
    turuncu's avatar
    Erkek
     saat diyince direk daldım... 

dikkatlice baktımda ne olursa olsun eğer çizikler camın cinsine göre derinse o çiziğe hiç bişi yapamazsın.

saatin seiko ucuz dandirik bişi değil bu halde saat camın safir cam değil ama swatch camı gibi jelle küçük çizikler geçirtebilirsin antalyada 3ytl diye hatırlıyorum

kuyumda kullanılan cila makinesi bilmem kaç bin devirle + ters dönen alete saati ancak kordon denen bileğimizi kavrayan kısmını cilaya sokarsın buda ya mat yada parlak yaptırmak için usta ne kadar ustada olsa fırça ne kadar yumusakta olsa camı çizer 

protez parlatma yöntemi konusunda bilgi sahibi değilim deneyen görmedim.

yavv yanlış hatırlamıyosam kristal cam seikolar...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek
    hacı bizim arkadaşında alamanyadan gelen bi saati vardi onunda senin gibi derdi vardi :|

ozamanlar ilçede olduğumuzdan fazla alternatifimiz yoktu çocuk saatin üzerindeki çiziğe hitaben başka çiziklerde kendi ekledi :))

bi nevi amblem gibi bişi yaptı 5-6 sene oluyo halen o şekil kullanıyor :))

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    braveheart
    braveheart's avatar
    Erkek
    Kimisi zımparayla oluyor diyor. Ama bildiğin zımpara değil. 2000 liklerinden lazım. Bozuk bir saatte denemek lazım

İdeal zamanı beklemeyin, çünkü asla gelmeyecek.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drexler
    drexler's avatar
    Erkek
    saatçide bi alet var benım saatte çizikti götürdüm yatırdı saati makinanın altına törpülüyo bir nevi tüm camı aynı seviyeye getirdi fıstık gibi oldu sen de bilir onlar

İTİNA İLE torrentleech davetiyesi aranır. ama kefil bulunamaz :)
Toplam Hit: 36416 Toplam Mesaj: 10