folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder Çizim Yapmaya Başladım Ne Tarz İşlerde Çalışabilirim ?

Çizim Yapmaya Başladım Ne Tarz İşlerde Çalışabilirim ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Merhaba müridler,

1 ay kadar önce çizim tableti aldım ve çizim yapmaya başladım. Akşamları işten gelince 1-2 saat kadar çizim yapıyorum. başlarda çok kötü başlasamda 1 haftada ara ara çizerek düzgünleşmeye başladı. Pcde çizmek normalde çizmekten daha zor. Bu hobimin bana ilerde ek gelir olarak dönmesini düşündüm ve biraz iş ilanlarına baktım. Fakat bu konuda kafam karıştı. İş ilanlarında logo tasarımı gibi şeyler gördüm. Şimdi kalemle çizim yapan biri logo tasarımı nasıl yapabilir ki ? Sanki benim yapacağim işler daha farklı gibi geldi. Oyunlara karakter tasarlamak gibi şeyler aklıma geldi fakat bu tarzda bir iş bulamadım. Daha tecrübeli olan ve çizim yapan müridler nerelerde çalışıyor merak ettim. Şu an için belli bir beklentim yok. Dediğim gibi daha çok yeni başladım. Ama ilersi için neler yapılabilir bunları öğrenmek istiyorum

soldaki en son çizimlerimden illustratorda çizdim.  sağdaki de photoshopta karalama olarak başlarda çizdiğim bir karakter. Belli başlı hatalar var çizimlerde mesela sağdaki adamın sağ kolu kısa sol kolu normal yada bacaklar biraz garip duruyor :D tabi bunların hepsi düzeltilebilecek şeyler. Vektörel çizildiği için bacak bıyunu kısaltma gibi şeylerde yapılabilir fakat çok üstünde düşmedim çünkü benim için denemeydi bunlar. Bir arkadaşım çizgifilm yapalım dedi 2 ay sonra bir 5dk lık birşeyler çıkartabilirim.

bir iş ilanında da unity2d de kitap için ileri geri gibi butonlar istemişler. bu tarz işlere bakmam doğru mudur yoksa benim alanım bundan çok mu farklı ? Ayrıca unityde de az çok tecrübem var.

biraz uzun oldu :D

Mod not : Konuları uygun bölüme açmaya özen gösterelim.

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Erkek

Reklam ajansi bul kendine ve tecrubeni musterinin islerine gore gelistir kendini. Senin aklindaki degil musterinin aklindakileri tasarima dokebilirsen bil ki cok az masrafla kosgep den destek alarak isyeri sahibi olursun.

Hangi Cennetten Geldik Bu Cehenneme
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    MuhammeT bunu yazdı

Reklam ajansi bul kendine ve tecrubeni musterinin islerine gore gelistir kendini. Senin aklindaki degil musterinin aklindakileri tasarima dokebilirsen bil ki cok az masrafla kosgep den destek alarak isyeri sahibi olursun.

yalnız hocam benim çizdiğim şeyleri reklam ajansları kullanabilir mi ? sonuçta logo fln çizmiyorum. onların çizimide farklı şekilde oluyor

moda not: valla baktımda gözden kaçmış :)

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Illustrasyon üzerine geliştirirsen dergi, kitap görselleri vs. üzerine çalışabilirsin.

Pixelart kıvamında takılırsan twitch ikonları tarzı şeyler yapıp satabilirsin. Yerli streamer sayısı her geçen gün artıyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı

Illustrasyon üzerine geliştirirsen dergi, kitap görselleri vs. üzerine çalışabilirsin.

Pixelart kıvamında takılırsan twitch ikonları tarzı şeyler yapıp satabilirsin. Yerli streamer sayısı her geçen gün artıyor.

bi kaç örnek alabilir miyim bu dergilerden ? bildiğin var mı ?

edit: mesela bu yaptığın çizimleri bu sitelere at, referans olsun vs vs gibi daha somut şeyler alabilir miyim ?

Ekerci tarafından 06/Eyl/16 14:48 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Erkek

Senin cizim yapabiliyor olman herseyi cizebilecek olmani gosterir. Ornek veriyorum ben buyuk bi marketler zincirinin sahibiyim. Posetlerde bana ozel bi sekil olsun istedim diyelim. El ele tutusmus alisveris yapan klasik, anne baba ve cocuk gorsel vectoru. Bunu cizemezmisin. 

Bu isi ajans yapar. Dedim ya kendini musteri isteklerine gore isini gelistirebilmen icin calisma yapman lazim

Hangi Cennetten Geldik Bu Cehenneme
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı
    Austen bunu yazdı

edit: mesela bu yaptığın çizimleri bu sitelere at, referans olsun vs vs gibi daha somut şeyler alabilir miyim ?

Hocam dergiden kastım şu; mesela çocuklara yönelik kitapların içerisinde özel çizimler oluyor, canlandırmalar oluyor. Ya da atıyorum fantastik bir kitabın içerisine ejderha çizimi yaptırıyorlar vs. Ya da kitap kapağı çizdiriyorlar. Kerem Beyit diye aratırsan örneklerine bakabilirsin ama kendisi elbette yanılmıyosam en az bir 15 yıllık tecrübeyle iş yapan birisi. Bu sebeple yaptıklarıyla kendininkini kıyaslayıp işin başından soğuma, önden uyarayım. :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı
    Ekerci bunu yazdı
    Austen bunu yazdı

Hocam dergiden kastım şu; mesela çocuklara yönelik kitapların içerisinde özel çizimler oluyor, canlandırmalar oluyor. Ya da atıyorum fantastik bir kitabın içerisine ejderha çizimi yaptırıyorlar vs. Ya da kitap kapağı çizdiriyorlar. Kerem Beyit diye aratırsan örneklerine bakabilirsin ama kendisi elbette yanılmıyosam en az bir 15 yıllık tecrübeyle iş yapan birisi. Bu sebeple yaptıklarıyla kendininkini kıyaslayıp işin başından soğuma, önden uyarayım. :)

hocam adam çok aşmış hak etmişte :D benimki işten sonraki bir hobi şeklinde tabi işin rengi değişirse böyle bir iş yapmakta hoşuma gidebilir :D

bu arada upwork diye bi yer buldum bakınıyorum millet neler yapıyor ne istiyorlar diye

Toplam Hit: 1615 Toplam Mesaj: 8
çizim