Ckeditor Resim Yükleme Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

Merhaba müridler, ASP.NET MVC projesinde CKEditor kullanıyorum. Normalde bilgisayardan resim yükleme bölümü aktif olmuyor, config den ayarlamak gerekiyor.

Tüm ayarlamaları yaptım, upload olayını hallettim. Resim karşı tarafa kaydediliyor, fakat kaydedildikten sonra tamam diyince Kaynak url eksik gibi bi hata veriyor.

Bu olayı araştırdım biraz. Meğer resmin kaydedildiğinden formun haberi yok, resmin urlsini forma aktarmak gerekiyormuş. En azından şurdaki amca öyle diyor: http://ckeditor.com/forums/Support/Image-Source-URL-Missing-1 bir de link vermiş : http://docs.cksource.com/CKEditor_3.x/Developers_Guide/File_Browser_%28Uploader%29/Custom_File_Browser

Burdaki örnek 2 den yola çıktım. Birkaç denemeden sonra funcnum değerinin her form yollayışta 1 olarak gönderildiğini fark ettim. En sonunda da şöyle bir script kodu ekledim view ıma:

<script>
        window.opener.CKEDITOR.tools.callFunction(1,@Model.CKEditorMsg);
    </script>

burdaki model.ckeditormsg değeri upload edilen resimin urlsi oluyor ve değer olarak tamamen doğru bir şekilde view a aktarılıyor lakin anlatması bile uzun süren bu uğraşlar sonucu yine de aynı hatayı almaktayım. Evet sözü size bırakıyorum. Ne yapmalıyım? Hatam nerde?

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

updullatif

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

bi up daha

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

Şu an olayı biraz daha netleştirmiş bulunmaktayım. 2 adet controllerım bulunmakta biri CKEditor'de yazılanları kaydetmek için olan YaziEkle diğeri ise resimi upload etmek için olan ImageUpload ve 2 side aynı view'ı kullanıyor. Fakat @Model.CKEditorMsg /ImageUpload ın viewında işliyor diğer view da (aslında aynı view) html kodlarına bakınca boş gözüküyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sanırım kimseden cvp yok.. dedim sana hocam web den çok anlamam ama şuan bi şey yapmıyorum, teamviewr yollarsan bilgileri bakalım

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

unbalanced ın yardımıyla sorun çözüldü js kodunda window.opener yerine windows.parent yazmak gerekiyor

Toplam Hit: 1198 Toplam Mesaj: 6