Client/Server

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    luckystrike_ss
    luckystrike_ss's avatar
    Erkek
    arkadaslar hepinize iyi calismalar dilerim ilkonce,
    ben bugunlerde bir program ile ugrasiyorum programin calisma mantigini DELPHITURK.com sitesindeki kodbank tan esinlendim. her kullanici birer exe cekior bilgisayarina ve hazir kodlari exenin baglanti kurdugu advantage databasendan aliyor fakat sorun surda benim bilgisayarimda advantage yok bunu nasil driver olmadan kullanabiliyor. bu arada update ise client server ile saglanior mail adresi ve sifreni yazarak serverdan bilgisayarindaki database kaydediyor. simdi ben bu olayin aynisini mysql ile nasil yaparim kullanicinin bilgisayarina mysql client kurmadigin surece database nasil gorulucek veya office kurulu olmayan bir bilgisayardaki mdb dosyasini dusunun.

ikinci sorum ise yaptigimiz programlari aynen ASP.net deki gibi dizayn edip nete acabilirmiyiz yani burda formlarda kullandigimiz buttonlari v.s internette nasil kullanabiliriz. HOLLYONE kardesim bu konu hakkinda bilgin vardir sanirim

yardimci olan herkese cok tesekkur ederim

saygilarimla

Bilgi Paylastikca Buyur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanskaans
    kaans
    kaans's avatar
    Erkek
    Merhaba luckystrike_ss;

Ben Delphiturk"ün eski bir kullanıcısıyım hatta ismim ordada kaans07 beni gönderdiğim bileşenlerle tanırlar. neyse codebank ile ilgili çok tartışmalar oldu delphiturkte biz kaynak kodlarını istedik vermediler daha sonra dediler ama nasıl yapıldığına dair bir konu açıldı o konuyu bulur incelersen daha iyi olur..

kolay gelsin..

Software Developer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    luckystrike_ss
    luckystrike_ss's avatar
    Erkek
    slm kaan,
    tesekkur ederim verdigin bilgi icin bu arada incelicem tabi, bu arada saniyorum ki o advantage konusu hakkinda bilgin yok yani driver olmadan database kullanma konusunda eger bunu atladiysan bi yorum yaparsan sevinirim.
    ii calismalar

Bilgi Paylastikca Buyur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanskaans
    kaans
    kaans's avatar
    Erkek
    Evet bu advantage sistemine yeni geçildi ben xml varken kullanıyordum bir ara delphiye ara verdim bu zamandan advantageye geçtiler bende cdsi var kitabıda var ama henüz kurmadım , denemedimde bu yüzden bilgim yok ama kitaptan isterseniz size yardımcı olabilecek konuları bulur yazarım..

Saygılar
    KAAN

Software Developer
Toplam Hit: 2169 Toplam Mesaj: 4