Clone Script Kullanmak Yasal Mı?
-
misal ebay'ın klon scriptini kursak, kullansak, üstünden para da kazansak?
-
Hocam clone script yasak.Siten belirgin olunca, ismi duyulunca yada seni farkettiiklerinde yasal işlem başlatırlar.
Ancak sitenin aynısını sen kodlarsan sorun yok.Domaininde de ebay ismi geçmesin yeter...
Örnek olarak tahribatın aynısını yapsan bi sorun olmaz.Ancak tahribatın kodlarını bir şekilde eline geçirip editleyerek kullansan sorun olur.Anlaşılırda..
Ayrıca içinde tahribat kelimesi geçen bir domain alırsan ve bu domaini tahribatın alanlarından birinde kullanırsan ( güvenlik hacking teknoloji falan filan... ) yine başın belaya girer.Şeyhimiz sana dava açma hakkına sahip olur.
Ayrıca tahribat tarafından hacklenmen de kaçınılmaz =)
-
misal olarak ebay dedim de esas omegle script kurmak istiyorum. birileri kodlamış. 4hi.org domainine koyacam bir sorun çıkar mı acep.
-
Fatih bunu yazdı:
-----------------------------
misal olarak ebay dedim de esas omegle script kurmak istiyorum. birileri kodlamış. 4hi.org domainine koyacam bir sorun çıkar mı acep.
-----------------------------Hocam amaç ne tam olarak peki ?
Uzun vadede birşey düşünüyorsan daha değişik çözümler üret.
Yada omegle dcriptini tamamen elden geçir.Dosya isimlerinden tutta içindeki kodların imzasına kadar kendine göre uyarla.O zaman clone olduğunu ispatlayamazlar.
Yalnız bu biraz uzun sürebilir...
-
Scriptten kime ne? Sayfalardaki js ve css kodlarını elden geçirirseniz, arka planda çalışan scripti kullanıcı göremeyeceği için bir sorun olmaz.
Arayüz ve domain benzerliği eğer varsa sorun oluşturabilir duruma göre.
-
opusdei bunu yazdı:
Fatih bunu yazdı:
-----------------------------Hocam amaç ne tam olarak peki ?
Uzun vadede birşey düşünüyorsan daha değişik çözümler üret.
Yada omegle dcriptini tamamen elden geçir.Dosya isimlerinden tutta içindeki kodların imzasına kadar kendine göre uyarla.O zaman clone olduğunu ispatlayamazlar.
Yalnız bu biraz uzun sürebilir...
-----------------------------amaç reklamlardan 2 kuruş para kazanma.
şura attım bir tane, tamamen kendime yontmaya çalışacağım tema mema değiştirip:
http://www.kitapdown.com/omm/ - kimse yoksa kendinizle görüşebilmek için 2 sayfa açın.
-
tasarımı çalarsanda problem olur,tazminat alabilirler.
-
hiç bişe olmaz ebay ın clone scripti sende ne geziyo ak ? oda çakmadır